Mine produkter
Hjælp

Er du en af de over 400 Visma HR brugere, der allerede er begyndt at bruge Visma HRM Analytics?

af CamillaJeppesen

 

Det kan være svært at bibeholde overblikket over virksomhedens største aktiv - medarbejderne. Det skyldes, at data oftest indsamles fra et utal af analoge og digitale datakilder. Visma HRM Analytics samler dine medarbejderdata fra dit løn- og HR-system og gør det muligt at skabe tværgående HR-analyser, der letter arbejdsgange og skaber værdi for virksomheden.

 

Tværgående analyser

HR-nøgletal leverer hårde fakta om medarbejderstaben. HR-nøgletal er fx data om medarbejdertilfredshed, fravær, ferieafholdelse, uddannelsesforløb, kurser, lønstatistik, alder, køn, anciennitet, personaleomsætning.

 

Hver for sig er HR-data interessante nedslag vedrørende en medarbejder, en afdeling eller virksomheden. Men sat sammen i tværgående analyser kan HR-data fortælle en vital historie om virksomhedens evne til fx at engagere sine ansatte, og få dem til at yde deres bedste. Tværgående HR-dataanalyser giver derfor mulighed for at kombinere data på nye måder, spotte mønstre og opnå en dybere indsigt.

 

Med Visma HRM Analytics kan du blandt andet danne tværgående analyser ved at:

 

  • Fremhæve sammenhængen mellem alder og kompetencer i en afdeling. En HR-analyse kan eksempelvis vise, at én eller flere nøglemedarbejdere skal på pension om få år, så HR-afdelingen kan lægge en plan, der sikrer, at der ikke sker et kompetencetab.
  • Vise sammenhænge mellem alder og anciennitet på tværs af virksomheden. En HR-analyse kan eksempelvis afsløre, at unge medarbejdere kun bliver i virksomheden i få år. Det kan give anledning til at optimere onboarding-forløbet eller arbejde med den enkelte medarbejders karriereplanlægning.

 

Nye rapporter

Vi opdaterer løbende Visma HRM Analytics med nye rapporter og funktioner - med afsæt i feedback fra vores kunder. I næste release arbejder vi på at udvide modulet med mulighed for at filtrere baseret på organisationsstruktur. I efteråret kan du se frem til at få tilføjet syge- og fraværsrapporter samt muligheden for at tilgå de mest brugte rapporter via forsiden i Visma HR.

 

Har du feedback eller gode ideer til ny funktionalitet, kan du sende os det her.

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.