Mine produkter
Hjælp

Ny BI-løsning på vej til dit Visma HR

af CamillaJeppesen (Opdateret ‎12-02-2021 16:22 af Thor Lundehoj VISMA )

Som du måske allerede har erfaret via vores kundeseminarer og emails, får du i denne måned adgang til et nyt og spændende Business Intelligence modul til Visma HR - Visma HRM Analytics. Det nye modul er udviklet i samarbejde med en række kunder fra forskellige brancher med det formål at skabe en løsning, der giver nemmere adgang til vigtige løn- og HR-data.

 

Her får du 3 gode råd til at komme godt i gang med Visma HRM Analytics.

 

  • Få styr på 4 vigtige datoer

Det er vigtigt, at du gør dig og din organisationen bekendt med de vigtigste datoer i forhold til Visma HRM Analytics.

Den 14. juni 2019 får administratorer adgang til Visma HRM Analytics.
Har I givet jeres ledere adgang til Visma HR, får ledere også adgang til Visma HRM Analytics den 5. juli 2019. Herefter kan de i Visma HRM Analytics se data på de medarbejdere og/eller teams, som lederen har adgang til i dag. Ledere får senere adgang end administratorer. Dette betyder, at du som administrator får mulighed for at se og prøve løsningen før den øvrige del af organisation.

Ønsker I ikke, at ledere får adgang til Visma HRM Analytics, skal I kontakte kundeservice senest den 28. juni 2019.

 

Hvis I ikke ønsker at fortsætte med Visma HRM Analytics efter jeres prøveperiode,  skal I blot kontakte kundeservice seneste den 30. august 2019.

 

 

  • Gør dig bekendt med data

I Visma HRM Analytics er løn- og HR-data allerede sorteret og struktureret, så du nemt får et overblik over jeres organisation. Normalt kan det være en dyr affære at komme i gang med Business Intelligence, men fordi du allerede har styr på dine data i Visma HR, kan du med Visma HRM Analytics nemt komme i gang med at få mere ud af virksomhedens HR-data.

For at du får det maksimale ud af Visma HRM Analytics, er det dog en god idé, at du får en forståelse for, hvordan data er struktureret og brugt i løsningen.

 

Det udstillede data i Visma HRM Analytics er hentet fra Visma Løn og Visma HR. Det betyder også, at data output afspiller data input. Det kan derfor være et godt incitament til at få kigget på virksomhedens datadisciplin og gør opmærksom på vigtigheden af korrekt data. I release-materialet til administratorer, der udsendes den 14 juni 2019, kan du fx læse, hvordan FTE og deltid er udregnet. Du kan også læse, hvordan du navigerer rundt i og eksporterer data til Excel.

 

  • Informer din organisation

Visma HRM Analytics gør det muligt at få en fælles forståelse af virksomhedens løn- og HR-data, så I hurtigt får et fælles overblik og et fælles billede af organisationens sundhedstilstand. I praksis betyder det, at alle i organisationen har adgang til de samme tal, der er hentet fra samme system, udregnet og fremstillet ens. Dette kræver dog, at alle i organisationen formår at se værdien af data drevet personaleadministration og udvikling.

 

Mennesker accepterer forandringer i forskellige tempi. Når I skal skabe en datadrevet kultur, er det derfor vigtigt, at du tager højde for de forskellige mennesker i organisationen – med respekt for mennesketyper. Det kan være en fordel at starte med at fokusere på de ledere i organisationen, der har potentiale til at blive front-runners for projektet, og som kan være med til at sprede det gode budskab. De nye data-ambassadører kan være med til at skabe en positiv stemning og fremdrift. Som hjælp vil vi løbende sende information ud, i form af release materiale og andet skriftligt materiale, som du kan vælge at videreformidle i organisationen.

 

 

 

God fornøjelse med Visma HRM Analytics!

 

4 Kommentarer
Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.