Mine produkter
Hjælp

Afskaffelsen af store bededag - udbetaling af løntillæg

af B_V_

Folketinget vedtog tidligere i år, at store bededag skal afskaffes som helligdag. Det betyder, at når loven officielt træder i kraft fra den 1. januar 2024, skal medarbejderne kompenseres, og der skal udbetales et løntillæg. Læs herunder hvad medarbejderne har krav på, og hvordan I kan vælge at udbetale løntilllægget. 

Det betyder afskaffelsen af store bededag for medarbejderne

Store bededag vil fra det nye år være en almindelig (ekstra) arbejdsdag med de løn- og ansættelsesvilkår, som ellers gælder på almindelige arbejdsdage. 

 

Medarbejdere, der før afskaffelsen havde en fast fridag på den tidligere store bededag, skal kompenseres for et beløb svarende til værdien af en almindelig arbejdsdag via et løntillæg.

 

  • Timelønnede:
    Timelønnede skal have deres almindelige timeløn for de timer, de arbejder på den arbejdsdag, der tidligere ville have været store bededag. Afskaffelsen af store bededag påvirker ikke timelønnedes søgnehelligdagsopsparing, selvom der bliver en helligdag mindre pr. år. Det betyder, at den procentsats, der indbetales i dag (typisk 4 pct.), fortsætter.

  • Månedslønnede:
    For månedslønnede medarbejdere betyder afskaffelsen, at de fremover skal arbejde på den tidligere store bededag - og dermed får de en fridag mindre. Månedslønnede skal modtage deres sædvanlige faste løn, men de skal få kompensation for den øgede arbejdstid med et løntillæg. Løntillægget svarer til værdien af en almindelig arbejdsdag og er fastsat til 0,45 pct. af medarbejderens faste løn inkl. arbejdsgiverpension.

Sådan kan løntillægget udbetales

  1. I kan vælge at udbetale løntillægget to gange årligt med lønnen for maj og august måned. Løntillægget kan enten udbetales sammen med lønnen eller som en integreret del af lønnen eller ferietillægget.

  2. I kan også vælge at udbetale løntillægget løbende med den faste løn hver måned.

 

Opsætning af løntillæg for store bededag

Vejledning til opsætning af store bededag i Visma Løn Finans kan du finde her


Ønsker du, at vi står for opsætningen?

Hvis I ønsker det, kan vi selvfølgelig godt hjælpe med opsætningen. Gå ind på webshoppen og bestil en opsætning af løntillæg lige her

Pris: 1995,-

Vil du vide mere?

Ønsker du at blive klædt endnu grundigere på, kan du deltage på vores webinar den 11. december.

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.