annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.

Efterregulering af skattekort

(updated by Anne Robertsen VISMA ‎23-12-2019 07:53 )

Der er pt. udfordringer med efterregulering af skat for tidligere perioder.

Problemet opstår for fx fratrådte samt medarbejdere med frikort, fordi at SKAT sender et bikort eller nyt frikort gældende fra ex. Den 29-11-2019. Da Visma har mulighed for at efterregulere skatten for tidligere perioder betyder det, at det nye skattekort anvendes i en efterregulering, og dermed fjernes det fradrag eller frikorts-beløb, som der er anvendt i november. Dette bevirker, at medarbejderen skal betale penge tilbage i skat.

Man skal derfor være opmærksom på sine efterreguleringer inden december-lønnen behandles. Hvis medarbejderne ikke skal efterreguleres grundet ovenstående beskrivelse, så kan efterreguleringen annulleres/slettes.

 

Hvis der skal efterreguleres på en medarbejder – grundet andre rettelser, så bliver man nødsaget til at lægge differencen i skat for november på i efterreguleringen.

Eksempel:

Fra efterreguleringsspecifikationen skal differencen mellem tilbageførsel af skat og fremførsel af skat for november beregnes og oprettes i en lønart 12251 med negativt fortegn – det er vigtigt at lønarten oprettes med en dato i november, ex. 01-11-2019. Derefter starter man en ny efterregulering og forskellen i skat for november udlignes igen.

Dette skaber lidt ekstra linjer på lønsedlen, men hverken virksomhed eller medarbejder bliver påvirket af efterreguleringen.