Mine produkter
Hjælp

Ferie på forskud: Undgå at ende i feriegæld som arbejdsgiver

af CharlotteS

Ferie på forskud giver dig som arbejdsgiver mulighed for at indgå en aftale med dine medarbejdere om, at de kan afholde dele af deres ferie allerede før, at medarbejderne har optjent den. Når en arbejdsgiver har tilladt en medarbejder at holde ferie på forskud, vil medarbejderen blive modregnet i takt med at ny ferie efterfølgende optjenes.

 

Tildeling af forskudsferie kan dog give bagslag hvis du, som arbejdsgiver, ikke er opmærksom på at gøre det korrekt. 

 

To vigtige regler for ferie på forskud

 

 1. Det kræver en aftale
  For at kunne tildele medarbejdere ferie på forskud kræver det en gensidig aftale mellem arbejdsgiver og medarbejder. Som arbejdsgiver skal man kunne dokumentere de aftaler, man indgår med sine medarbejdere om forskudsferie. Kan man ikke det, vil det ikke være muligt at modregne den lånte ferie på lovlig vis. Derfor anbefaler vi, at I indgår en skriftlig aftale med jeres medarbejdere. Det kan I f.eks. gøre via denne skabelon >

 2. Forskudsferien skal kunne optjenes i indeværende ferieår 
  Medarbejderen skal kunne nå at optjene den ferie, som medarbejderen ønsker at afholde, inden for indeværende ferieår. Kan medarbejderen ikke det, vil du som arbejdsgiver ikke kunne modregne den lånte ferie, og ferien vil ende som en udgift for virksomheden.

  Eksempel:
  Med den nye ferielov løber ferieåret fra 1. september til 31. august året efter. Det vil sige, at når vi kommer til månederne juli og august, er det kun muligt at aftale at kunne holde henholdsvis 4,16 og 2,08 feriedage inden 1. september.
  Hvis en medarbejder f.eks. får 5 feriedage på forskud i juli måned, vil differencen på 0,84 feriedage kvalificeres som arbejdsgiverbetalt frihed og derfor ikke som almindelig ferie.

 

Få hjælp til ferie på forskud

 

 • Se optaget webinar om ferie på forskud

  På dette optagede webinar bliver du præsenteret for, hvordan Visma Løn håndterer registrering af ferie på forskud, og hvad du konkret selv skal gøre i systemet. Se optaget webinar >

 • Hent en gratis aftaleskabelon

  Som tidligere beskrevet er det vigtigt at sikre den korrekte dokumentation, når I indgår aftale om ferie på forskud. Gør processen nemmere ved at benytte vores gratis guide og aftaleskabelon. Hent skabelon > 

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.