annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Kom godt i gang med 2019

af Brina Vinge (Opdateret ‎16-07-2019 11:46 af Thor Lundehoj VISMA )

 

I har nu kørt den sidste løn for 2018, og skal snart køre den første for 2019. Her er en oversigt over, hvad I skal være opmærksomme på, inden I kører årets første løn.

 

Skattekort

I bør have modtaget nye eSkattekort for jeres medarbejdere pr. 1. januar 2019. Det sker dog, at nogle skattekort ikke bliver leveret fra SKAT.  I de tilfælde skal I genrekvirere eSkattekortet. I kan trække rapporten 'Medarbejdere uden eSkattekort' for den kommende lønkørsel og herefter genrekvirere de manglende skattekort.

 

Overførsel af saldi

Feriedage og ferietimer overføres automatisk, men det gør andre saldi ikke.

I kan overføre saldi ved hjælp af nedenstående lønarter.

 

Lønart 400 – Feriefridage og afspadsering

Lønart 401 – Omsorgsdage og aftalefridage

Lønart 402 – Fritvalgskonto

Lønart 450 – SH

 

Tildeling af feriefri

Hvis I har feriefridage eller -timer, der følger kalenderåret, skal I tildele dem ved årets første lønkørsel. Det gøres ved følgende lønarter:

 

Lønart 3800 – Feriefridage

Lønart 3801 – Feriefritimer

Lønart 3805 – Feriefribeløb

 

Statistik

Den årlige lønstatistik og fraværsstatistik indberetter vi automatisk, hvis I blot er tilmeldt. På arbejdsgiverniveau skal I være tilmeldt en af følgende serviceydelser:

 

Lønstatistik:

10 – Danmarks Statistik

16 – Dansk Arbejdsgiverforenings statistik

26 – FA Statistik

 

Fraværsstatistik:

55 – Danmarks Statistik

56 – Dansk Arbejdsgiverforenings statistik

57 – FA Statistik

 

Derudover skal der være statistikoplysninger på jeres medarbejdere. De fleste lægges på stillingskategorien under 'Stillingskategorioplysninger'. DISCO-koden (IP-type 350) lægges normalt på den enkelte medarbejder under 'Ansættelsesforhold, Ansættelsesoplysninger'.

 

Markering til eIndkomst

Hvis I har medarbejdere, hvor I indberetter ekstra oplysninger til eIndkomst, bør I gennemgå dem før årets første lønkørsel. Det gør I under 'Medarbejder', 'Ansættelsesforhold' og her vælger I 'Felter (eIndkomst)' i højremenuen.Rettelser til sidste år

 

I Visma Løn kan man efterregulere for sidste år, lønbehandle det i januar måned og få det indberettet korrekt til eIndkomst.

 

Skulle du efter januar måned have behov for at rette på enkelte medarbejdere for 2018, kan du gøre det direkte i eIndkomst. Hvis det skal nå med på den første årsopgørelse, skal du foretage rettelserne inden SKATs frist for at få rettelserne med til årsopgørelsen. Du kan finde tidsfristerne på www.skat.dk.

 

Foretager du rettelser efter denne dato, skal medarbejderen hente en ny årsopgørelse hos SKAT, og du har pligt til underrette dem om det.

 

Seneste release

I den seneste release for januar 2019 havde vi bl.a. disse to nyheder med:

 

  • Det er nu muligt at efterregulere på skattekort
  • Hvis linjer i en decentral fil afvises, vil de nu blive lagt i en fil til brug for rettelser

 

Begge tilføjelser i lønsystemet er udviklet, så Visma Løn bliver nemmere at bruge for jer. Derudover er der også flere andre rettelser. I kan se mere om releasen i releaseartiklerne her:

 

Visma Løn Standard

Visma Løn Finans

 

Anvender I også Visma HR, kan I se mere om HR-releasen her.