annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Lønbehandling i sommerferien

af Brina Vinge (Opdateret ‎16-07-2019 14:44 af Thor Lundehoj VISMA )

Løn holder ikke ferie, selvom det er ferietid. Det betyder, at du måske overlader lønopgaven til en vikar i din sommerferie. Hvis det er tilfældet, så har vi et par gode råd.

 

Brugeradgang til sommerferievikar

Visma Løn
For at din vikar kan lave lønnen, skal han/hun først have adgang til Visma Løn. Det er brugeradministratoren i jeres virksomhed, der kan oprette nye brugere. De adgange en ny bruger skal have, oprettes via Community.visma.com under punktet ’Opret bruger i Visma Løn’.

 

Visma HR
For at få adgang til Visma HR skal en ny bruger først oprettes i Login Modulet, og herefter skal brugeren tildeles de rettigheder, der er brug for direkte i Orkidé, inden han/hun kan benytte systemet.

 

Husk godkendelse af både løn og afregning
Det er vigtigt, at den person - der overtager lønopgaven i din ferie - husker, at når al løn er registreret, så er der yderligere to steps, før lønnen kommer til udbetaling hos medarbejderne.

For det første skal selve lønnen godkendes. Gå ind under menupunktet ’Lønadministration’ og herunder ’Tilbagefør/godkend’. Vælg først ’Vis alle’ og derefter vælg om alle skal godkendes, eller om nogle skal afvises.

 

For det andet skal afregningen godkendes. Hvis det ikke sker, bliver nettolønnen ikke overført til medarbejderne. Gå ind under menupunktet ’Lønadministration’ og herunder ’Overførsel’. Her finder du punktet ’Godkend afregning’.

 

Se desuden vejledningen ’Lønkørsel i Visma Løn’.

 

Er der noget, vi kan gøre for dig?
Hvis der er noget, du er i tvivl om, så vil vi gerne hjælpe. Du er meget velkommen til både at ringe og skrive til os. Men vær opmærksom på, at der i sommermånederne kan være længere ventetid på hotline end normalt. Derfor anbefaler vi, at du skriver til os i stedet for. Det gør du via vores kontaktformular.

 

 

Sommerferie for 14-dageslønnede

Når ferien er længere end en lønperiode

For at få opskrevet antallet af optjente feriedage på jeres 14-dageslønnede automatisk, skal du køre en ’tom lønkørsel’, når de slet ikke får løn i en lønperiode.

 

Det gør du ved at fjerne alle ikrafttrædelseskoder bortset fra ’V’ på kørselsselektionen. Sørg for, at der ikke ligger nogen variabler, for så vil de blive lønbehandlet, når du kører lønkørslen.

Dette skal kun gøres, hvis der slet ikke skal køres løn i den pågældende 14-dages periode. Hvis du kører løn for bare én enkelt 14-dageslønnet, så vil feriedagene blive opdateret på dem alle.