annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Restferie

af Brina Vinge (Opdateret ‎16-07-2019 14:52 af Thor Lundehoj VISMA )

Ferie skal afholdes i ferieåret, som løber fra den 1. maj til den 30. april.

 

Kan I og en medarbejder ikke blive enige om tidspunktet for restferiens afholdelse, kan I som arbejdsgiver bestemme, hvornår den skal holdes.

 

Du skal være opmærksom på, at restferie skal varsles senest 1 måned før, ferien begynder, medmindre der er aftalt et kortere varsel i ansættelseskontrakten. Medarbejderen har ret til at afholde restferien i en sammenhængende periode af mindst 5 dages varighed. Der kan dog efter gensidig aftale indgås en aftale om at afholde feriedagene enkeltvis.

 

Eksempel:

Medarbejderen har 4 feriedage (restferie) tilbage. I ønsker, at medarbejderen afholder disse feriedage fra den 3. til den 7. april.

 

I dette tilfælde skal I varsle medarbejderen afholdelse af restferie senest den 2. marts.

 

Håndtering af restferie i Visma Løn

Ved ferieårets udgang den 30. april skal eventuel restferie håndteres. Bliv klogere på de forskellige scenarier her.

Har I medarbejdere, der den 30. april stadig har ferie, de ikke har nået at afholde, så er der i Visma Løn mulighed for at overføre, udbetale eller nulstille det. De generelle regler kan du læse mere om på virk.dk/feriepengeinfo. Vær opmærksom på, at hvis I er omfattet af en overenskomst, kan der være andre regler, I skal forholde jer til.

 

Restferie overføres
I Visma Løn overføres restferie automatisk til næste ferieår. Værdien af feriedagene er den samme, som hvis de var optjent i samme år som det nye ferieårs øvrige. Husk der skal foreligge en skriftlig aftale mellem virksomhed og medarbejder for overførsel af restferie.


Udbetaling af restferie
I stedet for at overføre restferie har medarbejdere mulighed for at få restferie udbetalt senest den 30. september. De skal søge om det via borger.dk/feriepenge. Udbetaling af restferie kan ske i perioden maj - september.

 

Restferie nulstilles
Hvis der den 30. april ikke foreligger en aftale om overførsel af restferie, kan den nulstilles i lønkørslen for april.