annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Vi undskylder og forbedrer performance i Visma Løn Finans

af Brina Vinge (Opdateret ‎05-10-2020 15:33 af Thor Lundehoj VISMA )

Mange nye opdateringer i forbindelse med overgangsordningen, ny ferielov og Corona-hjælpepakker har det seneste halve år påvirket oplevelsen i Visma Løn. Ganske enkelt er systemets performance blevet væsentligt forringet.

Undskyld!

 

Ændringerne har også haft en indflydelse på, hvordan Visma Løn er blevet brugt, og kombinationen af disse forandringer har desværre overbelastet Visma Løn, hvilket har skabt problemer for jer. Det beklager vi dybt.
I den forbindelse har I naturligvis gerne ville have vores assistance, men har i perioder oplevet voldsom ventetid på telefonen og lange svartider på trods af vores udvidede åbningstider og fuld bemanding på alle kanaler. Også her udtrykker vi vores dybtfølte beklagelse. 

 

Vi retter op!
Vi er i fuld gang med at rette op på situationen. Derfor har vi flere tiltag, der skal være med til at forbedre din oplevelse i Visma Løn. To af dem kan du se frem til allerede på torsdag.

Opdatering af Visma Løn på torsdag

På kort sigt kommer der to ændringer i Visma Løn, der vil være klar til jer torsdag den 8. oktober. Disse ændringer skal sikre en bedre performance i jeres lønafvikling.

1. Antallet af rapporter i lønkørslen tilpasses

Som standard afvikles alle rapporter ved hver lønkørsel. Det er langt fra nødvendigt, og det er med til at belaste systemet unødigt. Derfor reducerer vi antallet af obligatoriske rapporter - altså rapporter, der kommer med, hver gang der afvikles løn.

Med færre rapporter koblet til lønkørslen, øges hastigheden.

Skræddersy din opsætning

Du kan tilpasse standardopsætningen dine behov ved at tilvælge op til 3 ekstra rapporter ud over de obligatoriske, som fremover automatisk køres sammen med lønkørslen.

Fri adgang til alle rapporter

Bemærk, alle rapporter vil fortsat være tilgængelige for dig, og du kan til enhver tid trække en rapport under menuen ‘Rapporter’. Rapporterne er 100% opdateret for den periode, du vælger, og der er ingen begrænsning på, hvor mange rapporter du kan trække!

Se, hvordan du tilføjer valgfrie rapporter, og hvordan du danner øvrige rapporter i denne vejledning

 

Her kan du se hvilke rapporter, der kommer med i den nye standardopsætning:

 • Lønsedler
 • Overførseltotal
 • Anmærkningsliste
 • Ferieregnskab
 • Overførselsliste
 • Bogføringsbilag
 • Bogføring med spec
 • Hensættelse til feriefond rapport
 • Ny overførselsliste
 • Følgeseddel

2. Fremtidige lønsedler gøres hurtigere

Vi åbner et slags 'fast track' til fremtidige lønsedler, således de kan genereres hurtigere. Dermed sikres en bedre oplevelse, når denne funktion benyttes. 

 

Tips & tricks til til at optimere lønkørslen

Den seneste tids udfordringer i Visma Løn kræver systemmæssige tilpasninger, som vi udover ovenstående tiltag arbejder videre på. Vi deler status på disse tiltag her på Community.  Da systemet også påvirkes af måden, det bliver brugt på, vil vi gerne dele et par tips & tricks til, hvad du selv kan gøre for at optimere oplevelsen med Visma Løn:

 

Nem kontrol af lønkørsel - før og efter

Du kan med fordel benytte dig af særlige rapporter, når du skal kontrollere din lønkørsel både inden og efter, du kører løn.

 

 • Før du kører din første prøve-lønkørsel enten med eller uden rapporter anbefaler vi:

  • Rapporten ‘Reg. lønoplysninger , der indeholder alt input for en given dato og giver dig overblik over, hvad du har tilføjet pr. medarbejder
  • Rapporten ‘Reg. fraværsoplysninger’, som giver dig overblik over lønbehandlet fravær og ikke-lønbehandlet fravær alt efter, hvad du vælger 
  • ‘Fremtidig lønseddel’, der visualiserer det endelige resultat

 

 

 • Efter du har kørt din første prøve-lønkørsel enten med eller uden rapporter anbefaler vi: 

  • ‘Afvigelseliste løn’, som viser forrige og indeværende månedsløn pr. medarbejder både bruttoløn og nettoløn. Denne rapport giver et godt overblik over det endelig resultat på medarbejderniveau Du finder rapporten under ‘Lønadministration’ og herefter ‘Overførsel’.
  • ‘Udvidet afvigelsesliste’, der viser forrige og indeværende måneds løn pr. medarbejder med op til 12 dimensioner, som f. eks. udspecificering af timer, bonus m.v.. Denne rapport findes under ‘Rapporter’ og ‘Rapporter’ i højremenuen. 

 

 

Vidste du, at lønkørsler kan sættes til at køre om natten?

 • Du kan sætte lønnen til natkørsel lige inden, arbejdsdagen er omme. På den måde kan du holde fri, mens lønkørslen passer sig selv. Når du så møder ind næste morgen, ligger alle lønsedler med rapporter klar til gennemgang. Natlig lønkørsler går hurtigere og gør, at du får ekstra tid i hverdagen til andre opgaver. Gå til vejledning for natlig lønkørsler »