Mine produkter
Hjælp

Afslutning af ferieår: Vi runder feriedage op

af CharlotteS

Medarbejdere, der har ferie med løn, har ret til 25 feriedage i ferieåret. De 25 feriedage optjenes løbende ved, at medarbejdere får tildelt 2,08 feriedage pr. måned i ferieårets 12 måneder.
Udfordringen er dog, at 2,08 ganget med 12 kun giver 24,96 feriedage i sidste ende. Og derfor ikke helt præcist de 25 feriedage, som medarbejdere har krav på. 

Vi runder op for jer

På alle medarbejdere, som har optjent 24,96 feriedage eller 184,92 ferietimer, runder vi op for jer i augustlønnen.

 

Afrunding af feriedage

  • 14-dageslønnede og månedslønnede bliver afrundet til 25 feriedage i relevant lønkørsel for lønperiode august, såfremt der er optjent 24,96 feriedage ultimo august.

  • Afrundingen indrapporteres til eIndkomst på timelønnede medarbejdere.

  • Har en medarbejder ikke optjent ovenstående saldo, og ønsker du at opskrive antallet af feriedage, kan du anvende korrektionslønart 40105 på medarbejdere, som har ferie med løn. Ved timelønnede medarbejdere anvendes korrektionslønart 40055.
    OBS: Lønart 40055 kan KUN benyttes i lønkørslen for august-måned. Foretager du først korrektionen efter, vi er gået ind i det nye ferieår, dvs. efter 1. september, skal lønarten oprettes med en dato i august, og det er derefter nødvendigt at køre en efterregulering.

 

Afrunding af ferietimer

  • Månedslønnede bliver afrundet til 185 ferietimer i relevant lønkørsel for lønperiode august, såfremt der er optjent 184,92 ferietimer ultimo august.

  • Har en medarbejder ikke optjent ovenstående saldo, og ønsker du at opskrive antallet af ferietimer, kan du anvende korrektionslønart 40108. 
4 Kommentarer
ubj
CONTRIBUTOR *
af ubj

Igen mangler der lidt mere til vejledningen. Lønart 40105 kræver også, at feltet "bruttoferiepenge" udfyldes. Hvad skal der stå der? 

af Anja Bogaerdt

Hej Ubj

 

Feltet udfyldes med 0 (nul), når der ikke skal ske en regulering af feriepenge, og ferieåret er 2022.

 

Mvh.

Anja Bogaerdt

Catrine Nielsen
CONTRIBUTOR ***
af Catrine Nielsen

Vi holder ferie i timer.

Hvad gælder for medarbejdere på deltid, som jo ikke har optjent 184,92 ferietimer, selvom de har været ansat i hele optjeningsåret? Skal jeg ind på hver enkelt medarbejder og lave en manuel opskrivning af deres timer?

af Anja Bogaerdt

Hej Catrine

 

Ferieloven forholder sig ikke til ferie i timer, men kun i dage.

 

Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering skriver dette vedr. afrunding.

Hvis en lønmodtager er ansat i et helt ferieår optjener lønmodtageren ret til 5 ugers betalt ferie, jf. ferielovens § 4, stk. 1. Det er derfor STAR’s vurdering, at der kun skal ske oprunding ved ferieårets udgang, hvor lønmodtageren har været ansat i et helt ferieår og derfor har ret til 5 ugers ferie og ikke 24,96 feriedage.

 

Hvis jeres medarbejdere på deltid skal have de 0,08 ferietimer der afrundes på fuldtidsansatte i august,  er du derfor nødt til at opskrive manuelt.

 

Mvh. 

Anja Bogaerdt

 

 

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.