Mine produkter
Hjælp

Bliv klar til at afslutte ferieafholdelsesperioden

af CharlotteS

I denne artikel guider vi dig igennem håndtering af restferien i forbindelse med udløb af ferieafholdelsesperioden.

 

feriemodel-2022.Png

 

 

Den 31. december runder vi ferieafholdelsesperioden af. Selvom et nyt ferieår startede allerede den 1. september 2022, så har vi fire måneder længere til at afholde ferien fra sidste ferieår - nemlig indtil den 31. december 2022.

 

Gå direkte til vejledning om håndtering af restferie >

 

 

Der skal styr på ferieregnskabet

Inden vi går ind i et nyt kalenderår, skal I derfor tage stilling til, hvad der skal ske med medarbejdernes restferie. Her får du et overblik over de forskellige typer af restferie:

 

  • Restferie optjent i ferieåret 2021 (fra d. 01.09.2021 til d. 31.08.2022):
    Ferien skal være afholdt inden 31. december 2022. Har medarbejderen ikke afholdt 4 ugers ferie inden den dato, mister medarbejderen retten til ferien, og den skal afregnes til Arbejdsmarkedets Feriefond eller en tilsvarende fond. Kun ferie udover 4 uger må overføres eller udbetales, medmindre medarbejderen har ferie overført fra tidligere ferieår.

 

  • Restferie fra den 5. ferieuge:
    Den 5. ferieuge skal som udgangspunkt udbetales til medarbejderen, hvis den ikke afholdes. Ønsker medarbejderen at overføre ferien, kan arbejdsgiver og medarbejder indgå en skriftlig aftale. Arbejdsgiver kan alternativt varsle, at ferien skal afholdes. Hvis ferien ikke varsles, og medarbejder ikke ønsker at lave aftale om overførsel, så skal den 5. ferieuge udbetales. 

 

Restferiens tre scenarier

Du kan komme ud for tre scenarier, når du skal håndtere medarbejderes restferie fra ferieåret 2021 i lønsystemet:

 

  1. Restferiedage overføres til næste kalenderår ⇒ I skal som virksomhed ikke gøre noget i lønsystemet*
  2. Restferiedage skal udbetales og saldi nedskrives
  3. Restferiedage skal nulstilles eller korrigeres

*Husk, at ferieoverførsel kræver en skriftlig aftale mellem medarbejder og arbejdsgiver.

Restferie 2022.png

Sådan håndterer du restferien i lønsystemet

I Visma Løn overføres al ferie helt automatisk til næste kalenderår. Skal ferien derimod nulstilles eller udbetales, skal du selv foretage ændringerne. Ferien vil blive afholdt i korrekt ferierækkefølge, så den overførte ferie tages før den senest optjente. 

 

Bliv guidet igennem, hvad du skal gøre i lønsystemet, hvis feriesaldi skal udbetales eller nulstilles ved at:

 

 

 

Hold dig opdateret 

Vi deler mange tips og tricks, vejledninger og guides, der kan hjælpe dig med at afslutte året på en god måde. Måske, du kan finde gyldne genveje i noget af nedenstående materiale om både ferieafholdelseperiodens udløb og årsafslutning:

 

4 Kommentarer
Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.