annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.

Du kan nu efterregulere nyoprettet ferie i Visma Løn

(updated by Isabella Serritzlev VISMA ‎19-11-2019 13:04 )
Jesper Thomsen

Muligheden for efterregulere ferie i Visma Løn stemmer overens med Skats anvisninger om korrekt indberetning af ferie.

 

Årsagen til denne tilføjelse er, at vi vil tilsikre, at ferien placeres i den korrekte måned, så vi følger Skat’s anvisninger om korrekt indberettet ferie. 

 

Vi vil derfor også gøre opmærksom på, at alt efterregulering dokumenteres på lønsedlen. Det vil også betyde, at lønsedlerne kan virke en anelse mere omfattende end tidligere.

 

I de tilfælde, hvor ferien er registret i en tidligere måned, og der ikke er andet, som skal efterreguleres på medarbejderen, vil ferien ikke blive efterreguleret automatisk.

Hvis der derimod er andre efterreguleringer på medarbejderen, vil både disse og ferien blive efterreguleret.

 

Er der kun ferie til efterregulering på medarbejderen, er det nødvendigt at ”prikke” til medarbejderen, for at ferien kommer med i en efterregulering. Dette gøres ved at ændre f.eks. timerne på ansættelsesforholdet, gemme og rette tilbage igen. Det er meget vigtigt, at du gør dette, hvis en medarbejder fratræder og afholder ferie i gammel måned. Dette skal gøres for at tilsikre, at feriepengene bliver korrigeret fremfor, at medarbejderen bliver trukket for egenbetalt ferie.

 

Hvis du ikke ønsker, at noget ferie automatisk medtages i en efterregulering, skal du behandle fraværet som det sidste i lønprocessen:  

 

  1. Behandel alt lønmatriale bortset fra fravær
  2. Herefter køres en efterregulering
  3. Tjek efterregulering om den er korrekt for derefter at godkende
  4. Hvis du har fravær så indlæses/tastes dette nu
  5. Kør en ny efterregulering, tjek om den er korrekt for derefter at godkende
  6. Herefter kan du køre lønnen, hvor fraværet vil blive medtaget men ikke efterreguleret 

Hvis det ikke er muligt at håndtere fraværet til sidst, kan du slette fraværet ved at indlæse en decentral MLE-55-FRAV fil med en slet markering på fraværet (Se vores ”Guide til Decentral registrering” på Community). Derefter kan du køre en efterregulering uden fravær for så at indlæse fraværet igen til sidst. 

 

Er du kommet til at godkende en efterregulering, der alligevel ikke skulle have været kørt, kan vi, som altid, tilbyde at hjælpe med at slette denne.