Mine produkter
Hjælp

Få stor glæde af mange, mindre forbedringer i Visma Løn

af CharlotteS (Opdateret ‎19-06-2023 08:11 af CharlotteS VISMA )

Allerede nu kan du opleve adskillige mindre forbedringer i Visma Løn. De har alle til formål at gøre dit arbejde nemmere og mere intuitivt, når du arbejder i lønsystemet. Nogle af forbedringerne retter mindre uhensigtsmæssigheder, mens andre vil lette dine normale arbejdsgange i Visma Løn - alt sammen for at give dig mulighed for at arbejde mere effektivt.

 

I denne artikel får du en introduktion til nogle af de forbedringer, du vil opleve i Visma Løn. 

 

Få vist alle de nye forbedringer på et optaget webinar >

 

 • Systemet husker den valgte medarbejder
  Det er slut med at skulle vælge den samme medarbejder ad flere omgange, når du bevæger dig rundt i Visma Løn. Alle sider vil fremover huske hvilken medarbejder, du arbejder med i systemet, indtil du selv aktivt skriver eller vælger en anden medarbejder. Det vil naturligvis spare dig for mange klik og spildtid.

 

 • Bliv mindet om manglende godkendelse 
  Når en lønkørsel er kørt, er det efterfølgende vigtigt at godkende afregningen. Dét ekstra step kan blive glemt i en travl hverdag - og bliver afregningen ikke godkendt, bliver lønnen ikke udbetalt.

  Fremover vil du i Visma Løn blive mindet om, hvis en afregning mangler godkendelse. Du vil få besked via en informationsmeddelelse fremhævet med gult (se nedenstående eksempel). Meddelelsen vil blive vist, så snart lønkørslen er godkendt, og kan ses på alle sider, indtil afregningen også er blevet godkendt. Det vil fremgå, om den afventende godkendelse er en første- eller anden-godkendelse.

  Obs: Har I to godkendere på lønnen, og anden-godkender endnu ikke har godkendt lønkørslen, vil I også få vist en lignende informationsmeddelse.

  CharlotteS_0-1686745081455.png

 

 • Ny rapport: Medarbejderspecifik revisionsrapport
  Du kender nok allerede revisionsrapporten, der udtrækker data på alle medarbejdere. Nu kan du hente samme slags rapport på én enkelt medarbejder. Det betyder, at du slipper for at vente på, at lønsystemet får trukket data ud på alle medarbejdere i tilfælde af, at du kun skal bruge rapporten på en specifik medarbejder. 
  Find den under ‘Rapporter’ → ‘Rapporter’ → “Revisionsrapport (medarbejderspecifik)”. 

  Obs: Den medarbejderspecifikke rapport bliver tilgængelig med releasen torsdag aften den 15. juni.

  CharlotteS_9-1686740723983.pngCharlotteS_10-1686740729507.png

 

 • Automatisk kørselsordrenummer for fremtidig lønseddel
  Visma Løn vil fremover give et kvalificeret bud på hvilket kørselsordrenummer, du har brug for, når du ønsker at se en fremtidig lønseddel.
  Feltet under ‘Medarbejder’ → ‘Ansættelsesforhold’ → ‘Fremtidig lønseddel’ vil automatisk blive udfyldt med kommende kørselsordre - ligesom det allerede bliver gjort i Visma HR. Du slipper derfor selv for at indtaste kørselsordrenummeret manuelt, hvis det er den næstkommende kørselsordre, du skal bruge. 

  Obs: Funktionen er ikke tilgængelig under ‘Medarbejder Stamoplysninger’.

  CharlotteS_6-1686740484755.png

 

 • Genveje til at redigere oplysninger 
  Oplysninger, der tidligere kun kunne redigeres via højremenuen, er nu redigérbare fra forsiden. Flere steder i Visma Løn bliver det nemmere at tilgå redigering af oplysninger. Fx ved ‘personlige satser’, ‘resultattrin’, ‘skattekort’, ‘kontoplanlinier’ og mange flere.

  Genvejen er blevet udviklet for at spare dig klik og tid, når du arbejder i systemet. Det vil fremgå tydeligt, hvor genvejene er tilgængelige med et ikon efterfulgt af teksten “redigér” (se nedenstående eksempel). 

   CharlotteS_8-1686740575371.png

 

Få indflydelse på fremtidige forbedringer

Vil du have indflydelse på udvikling og forbedring af vores systemer, som dem der bliver gennemgået i denne artikel? Så kan du tilmelde dig Brugerpanelet. Her bliver brugere af Visma Løn, Visma HR og My Visma inviteret til at deltage i processen, hvor vi sammen identificerer steder i systemerne, hvor der er potentiale for forbedring. Læs mere om Brugerpanelet > 

2 Kommentarer
Diana Maj
CONTRIBUTOR ***
af Diana Maj

Det er virkelig nogle gode forbedring, dem bliver vi glade for, tak 😊

HCH
CONTRIBUTOR ***
af HCH

Det er dejligt at Visma har været lydhøre over for deres kunders ønsker. Tak til Brugerpanelet, som har medvirket til at få det gennemført. 

Det kunne helle ikke være rigtigt at systemet ikke kunne huske noget, så alt skulle tastes igen og igen fx. medarbejdernr. og lønkørsels nr. . 

Det er jo ofte de små ting, der bruges ofte, som overses i det store billede, så dette her er en klar forbedring.:-)

 

  

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.