Mine produkter
Hjælp

Får jeres medarbejdere den rigtige pension?

af CharlotteS

Har din virksomhed ansatte på overenskomst? Så skal du være opmærksom på, at det er overenskomsten, der bestemmer hvilket grundlag, der skal beregnes pension af. 

Grundlaget kan ændre sig i forbindelse med nye overenskomstforhandlinger, og det er derfor vigtigt, at du kontrollerer, at pensionsgrundlaget i Visma Løn stemmer overens med dét, der står i overenskomsten.

 

Eksempel

I Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst skal der som udgangspunkt beregnes pension af den A-skattepligtige lønindkomst, før der beregnes skat, ATP og arbejdsmarkedsbidrag. DI henviser til arbejdsgivervejledningen fra Industriens Pension, hvor det fremgår hvilke løndele, der skal indgå i pensionsgrundlaget.

Sådan finder du frem til jeres nuværende pensionsgrundlag

I Visma Løn er der seks forskellige foruddefinerede pensionsgrundlag. Alle grundlag kan tilpasses i tilfælde af, at I har forskellige grupper af medarbejdere, der kræver hver deres pensionsgrundlag.

Har din virksomhed flere medarbejdergrupper, anbefaler vi, at du udvælger nogle medarbejdere fra hver gruppe og kontrollerer, om pensionsgrundlaget er korrekt ud fra deres lønsedler.

 

Løndele, du skal være opmærksom på

Her er nogle eksempler på løndele, du skal være opmærksom på, om de indgår i jeres overenskomsts pensionsgrundlag:

  • Fritvalgsopsparing
  • Feriepenge
  • Ferietillæg
  • Overarbejde
  • Vagter og genetillæg

Få hjælp til at opdatere jeres pensionsgrundlag

Har du brug for hjælp til at tjekke op på jeres opsætning i pensionsgrundlaget og/eller hjælp til at tilpasse grundlagets løndele, kan du kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe mod fakturering. Ring til os på 88 97 97 00, eller book en tid hos vores konsulenter via webshoppen > 

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.