Mine produkter
Hjælp

Samtidighedsferie gør rettidig ferieregistrering vigtigere end nogensinde før

af Isabella

Får medarbejderne i jeres virksomhed ikke registreret ferie, som afholdes i indeværende måned, inden lønnen køres, kan det i stedet ende med at blive trukket fra medarbejdernes løn. 

Det kan ske i tilfælde af, at eksempelvis medarbejderens feriesaldo i december ikke var dækkende for længden af medarbejderens juleferie. Selvom medarbejderen venter med at registrere ferie i januar, hvor feriesaldoen har fået 2,08 ekstra feriedage, så tillader samtidighedsferie ikke, at ferie kan bruges bagudrettet. Kun ferie, der er til rådighed til og med den måned, man afholder ferie i, kan bruges. 

 

Med andre ord gør samtidighedsferie, at rettidig ferieregistrering er vigtigere end nogensinde før.

 

Eksempel på manglende rettidig registrering af juleferie 

Har en medarbejder holdt fire dages juleferie, men ikke registreret ferien i december inden lønkørslen, kan det betyde følgende:

  • Medarbejderen registrerer først sin juleferie i starten af januar (hvor 2,08 nye feriedage er blevet tilgængelige).

  • Her fremstår det, at medarbejderen har flere feriedage, end hvad der var tilfældet i december. Men de nye 2,08 optjente feriedage, som er til rådighed fra 1. januar, kan ikke bruges bagudrettet.

  • Hvis medarbejderen f.eks. kun har haft 2 hele feriedage til rådighed i december, men der i januar fremgår en feriesaldo på 4,08, er det kun to af disse feriedage, som kan bruges på juleferien. 

  • De sidste 2 feriedage vil blive trukket af januarlønnen, medmindre der laves en aftale om ferie på forskud.

 

Vi anbefaler følgende

På kort sigt...

at I informerer de medarbejdere, der ikke har registreret deres juleferie rettidig, om at det kan betyde, at de bliver trukket i næste løn, hvis eksempelvis deres feriesaldo i december ikke var dækkende for længden på deres juleferie. 

 

På lang sigt...

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.