annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Timer til eIndkomst - Plustid

af Vicky Sørensen (Opdateret ‎01-10-2019 13:35 af Helle Valso VISMA )

Vi har på det seneste fået et par henvendelser, fordi enkelte har undret sig over, at der indberettes 160,33 timer på deres medarbejdere, selvom de har en højere normtid.

 

Hovedregel

Som hovedregel skal der indberettes 160,33 timer, hvis en fastlønnet medarbejder er ansat på fuld tid. Fuld tid er i denne sammenhæng, at medarbejderen har samme normtid, som virksomheden har for medarbejdere på fuld tid. I visse tilfælde kan timenormen “fuld tid” via overenskomst være fastsat til et andet timetal end 37 pr. uge. Timetallet kan være lavere eller højere end 37 timer pr. uge.

 

Derfor skal vi indberette 160,33 timer, selvom medarbejderen f.eks. har en normtid på 165 timer, hvis blot virksomheden også har den normtid. Det betyder, at vi har måttet foretage en rettelse af vores eIndkomst-indberetning vedrørende timer, da vi tidligere indberettede de 165 timer på medarbejderens normtid i eksemplet ovenfor. Den rettelse blev foretaget i september, og den ruller vi ikke tilbage.

Undtagelse

Der er en undtagelse fra ovenstående, som i indberetningsvejledningen til eIndkomst kaldes ‘Plustid’. En medarbejder med plustid, der skal have indberettet mere end de 160,33 timer, kan lige nu ikke håndteres automatisk i lønsystemet. Disse medarbejdere kan man blandt andet rette direkte i eIndkomst. Medarbejdere der oplever, at det har en betydning, at der er indberettet et andet antal timer end det forventede, er primært de medarbejdere, der overgår til offentlige ydelser.

 

Hvordan ved man, om der er tale om Plustid?

Udover teksten i selve indberetningsvejledningen har vi fået følgende oplyst fra SKAT, som man kan bruge som hjælp til at finde ud af, om der er tale om plustid, eller om den forhøjede arbejdstid blot skal indberettes som 160,33 timer:

 

  • Hvis ”ekstratimer” er en individuel aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, der er gældende indtil videre, og der aflønnes ekstra for det ekstra antal timer, så er der tale om ”plustid” – og så skal det indberettede timetal forhøjes i forhold til normtid med det ekstra antal timer.
  • Hvis ”ekstratimer” er fastsat jf. en overenskomst, skal der kun indberettes almindelig normtid.

 

Yderligere rettelser

Vi ser i øjeblikket på, hvordan vi kan tilpasse lønsystemet, så det kan håndtere både hovedreglen, hvor vi indberetter 160,33 timer ved fuld tid - uanset hvor mange timer fuld tid er i det enkelte tilfælde - og undtagelsen, hvor vi indberetter ekstra timer for dem, der er omfattet af plustids-reglen.

Det er dog ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige noget om, hvornår sådan en løsning kan releases, eller hvordan den vil fungere.