Mine produkter
Hjælp

Udbetaling af ferietillæg: Alt du skal vide (inkl. webinarvideo)

af CharlotteS (Opdateret ‎16-04-2021 15:07 af Isabella VISMA )

Som følge af den nye ferielov, skal virksomheder, der ikke vælger at udbetale ferietillægget med den tilhørende løn, udbetale ferietillægget to gange årligt i stedet for den hidtil årlige udbetaling. Og her skal første udbetaling komme med maj-lønnen og anden udbetaling med august-lønnen. På dette webinarer tager vores lønkonsulent, Helle Valsø, dig gennem alt, du skal vide om udbetalingen af ferietillæg under den nye ferielov. 

 

 

Hvad skal du gøre i Visma Løn?


Det 1 % lovpligtige ferietillæg 

Medarbejdere, som holder ferie med løn, har også under den nye ferielov krav på at få udbetalt 1 % af den ferieberettigede løn i ferieåret, det kan du læse mere om her →
I forhold til det 1 % lovpligtige ferietillæg skal du ikke gøre noget i Visma Løn. Det kører automatisk, så jeres medarbejdere får det korrekte ferietillæg til begge udbetalinger.

 

Udbetaling af ekstra ferietillæg 

Udbetaler din virksomhed ferietillæg udover 1 %? Så skal du som følge af den nye ferielov aktivt gøre noget i Visma Løn, for at jeres medarbejdere får det korrekte ferietillæg. For at udbetale ekstra ferietillæg for perioden 1. september 2020 til 31. maj 2021 skal du:

 

For bagudlønnede og timelønnede

Oprette ikrafttrædelseskode ‘E’ på kørselsselektion 12105, selektion 1 for bagudlønnede og 3 for evt. timelønnede, der optjener ekstra ferietillæg. 

  

For forudlønnede

Oprette ikrafttrædelseskode ‘E’ på kørselsselektion 12104, selektion 2 for forudlønnede.

 

Sådan opretter du en ikrafttrædelseskode

  • Vælg ‘Lønadministration’ og ‘Kørselsselektion’
  • Angiv kørselsordre f.eks. ’12105’
  • Klik på ‘Find’
  • Vælg i ‘Højremenuen’, ‘Ikrafttrædelseskode’
  • Klik på ‘Ny’
  • Angiv ‘E’
  • Klik på ‘Gem’

 

God lønkørsel!

4 Kommentarer
Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.