Mine produkter
Hjælp

Afskaffelsen af store bededag implementeres i Visma Løn

af CharlotteS (Opdateret ‎28-11-2023 10:17 af Nicholas Tullin VISMA )

Folketinget vedtog tidligere i år, at store bededag skal afskaffes som helligdag. Når loven officielt træder i kraft fra den 1. januar 2024, vil ændringen selvfølgelig være implementeret i lønsystemet.

 

Du behøver derfor ikke at foretage dig noget foreløbigt, da eventuelle tilpasninger først skal ske til årsskiftet. Vi holder dig opdateret her på Visma Community, når det er tid til at gøre noget aktivt.

Sådan bliver medarbejderne påvirket af store bededags afskaffelse 

Store bededag vil fra det nye år være en almindelig (ekstra) arbejdsdag med de løn- og ansættelsesvilkår, som ellers gælder på almindelige arbejdsdage. 

 

Medarbejderne skal kompenseres via løntillæg

Medarbejdere, der før afskaffelsen havde en fast fridag på den tidligere store bededag, skal kompenseres for et beløb svarende til værdien af en almindelig arbejdsdag via et løntillæg.

 

  • Timelønnede:
    Timelønnede skal have deres almindelige timeløn for de timer, de arbejder på den arbejdsdag, der tidligere ville have været store bededag. Afskaffelsen af store bededag påvirker ikke timelønnedes søgnehelligdagsopsparing, selvom der bliver en helligdag mindre pr. år. Det betyder, at den procentsats, der indbetales i dag (typisk 4 pct.), fortsætter.

  • Månedslønnede:
    For månedslønnede medarbejdere betyder afskaffelsen, at de fremover skal arbejde på den tidligere store bededag - og dermed får de en fridag mindre. Månedslønnede skal modtage deres sædvanlige faste løn, men de skal få kompensation for den øgede arbejdstid med et løntillæg. Løntillægget svarer til værdien af en almindelig arbejdsdag og er fastsat til 0,45 pct. af medarbejderens faste løn inkl. arbejdsgiverpension.

 

Sådan kan løntillægget udbetales

  1. I kan vælge at udbetale løntillægget to gange årligt med lønnen for maj og august måned. Løntillægget kan enten udbetales sammen med lønnen eller som en integreret del af lønnen eller ferietillægget.

  2. I kan også vælge at udbetale løntillægget løbende med den faste løn hver måned.


Ønsker du, at vi står for opsætningen?

Vi kan godt lave opsætningen for jer. Gå ind på vores webshop og bestil en opsætning af løntillæg lige her

Pris: 1995,-

Hold dig opdateret om nyt på Visma Community

Som tidligere beskrevet, vil den nye lov om afskaffelse af store bededag blive implementeret i lønsystemet. Vi deler løbende informationer med dig her på Visma Community, så du bliver klar til at håndtere ændringerne ved årsskiftet.