Mine områder

Sign in for at tilføje dine favoritområder
annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 

Få styr på håndteringen af restferie

(updated by Thor Lundehoj VISMA i går )
Isabella Serritzlev

Hvis I har medarbejdere, der ikke kan nå at afholde alle deres feriedage, kan I lave en aftale om overførsel af ferie. Her bør I dog være opmærksom på, at:

 

  • aftalen skal være skriftlig
  • det som udgangspunkt kun er den 5. ferieuge, der kan overføres
  • aftalen skal være indgået senest den 30. september 2019


Overførsel af restferie

Laver du en aftale om overførsel af ferie med en medarbejder, som er berettiget til feriegodtgørelse, skal du huske at give besked til FerieKonto eller en anden relevant feriekortordning.

 

Er aftalen ikke indgået senest den 30. september og/eller er beskeden ikke meddelt til FerieKonto/Feriekortordning inden denne dato, mister din medarbejder retten til at overføre den 5. ferieuge.

 

Udbetaling af ferie

Hvis medarbejderen i stedet ønsker at få udbetalt værdien af ikke-afholdte feriedage, skal din medarbejder logge på borger.dk og give besked til udbetaleren. Hvor blanketten skal sendes til afhænger af, hvilken ferieordning medarbejderen har, og om medarbejderen har modtaget offentlige ydelser i ferieåret.

 

I Visma Løn overføres ikke afholdte dage automatisk og får dermed også samme værdi som feriedagene i det nye ferieår. Ønsker man ikke at få overført ikke afholdte dage, kan man i stedet nulstille dem. Se mere i denne ferieguide under ‘Nulstil ikke afholdte feriedage’.