Mine produkter
Hjælp

Få styr på ny håndtering af feriekort med Vismas Feriekortservice

af Anonymous (Opdateret ‎25-10-2022 14:43 af CharlotteS VISMA )

Den nye ferielov kræver nye arbejdsgange - også for håndtering af feriekort, hvor eksisterende beskatningsregler er ændret. Har I sikret jer en ny arbejdsproces? Hvis ikke, står vi klar til at hjælpe jer. Med Vismas Feriekortservice bliver det ikke nemmere.

 

Nye beskatningsregler

Har jeres virksomhed valgt at administrere timelønnedes feriepenge selv? Så er der nogle ting, I bør forholde jer til. Indtil nu har vi været vant til, at beskatningen af feriepenge sker, mens vi opsparer ferie. Men med den nye ferielov vil beskatningen af feriepenge derimod ske ved udbetaling. Det har blandt andet det resultat, at når medarbejdere anmoder om at få feriepenge udbetalt på Borger.dk, vil de se et bruttobeløb - og ikke det beløb, der bliver udbetalt. 

 

Feriepenge skal nu lønbehandles

De ændrede beskatningsregler betyder også, at der skal beregnes skat af feriepenge, og at de derfor skal lønbehandles. Men bare rolig - med Vismas Feriekortservice behøver du ikke selv at bøvle med nye processer for håndteringen af feriekort.

 

Ny ferielov - det skal du forholde dig til:

  1. Medarbejdere, der anmoder om feriepenge via Borger.dk, kan fremadrettet se et bruttolønnen, hvor de ved gammel ferielov så nettolønnen. Vi anbefaler, at du informerer dine kolleger om denne ændring, så de ved, hvorfor de ikke får beløbet, som fremgår på Borger.dk, udbetalt.
     
  2. Du kan lønbehandle feriepengene ved at registrere anmodningen som løninput. På den måde udbetales feriepengene sammen med lønnen og vil derfor også fremgå af lønsedlen. Vi har oprettet  lønart 4790 til dette.

  3. Ønsker du, at feriepengene skal behandles på et andet tidspunkt eller vises på en særskilt lønseddel? Så kan du vælge at køre en supplerende lønkørsel.

 

Vismas Feriekortservice

Du behøver ikke at sidde og bøvle med nye processer for håndteringen af feriekort. Vismas Feriekortservice gør det for dig og sikrer korrekt udbetaling og beskatning af feriepenge, som I får dokumenteret på en tilsendt lønseddel. På den måde letter du en del af hverdagens administrative opgaver samtidig med, at I minimerer risikoen for fejl.

 

Hvad er Vismas Feriekortservice?

Vismas Feriekortservice er en automatiseret proces, som gør, at du slipper for bøvlet med håndtering af feriekort. Du kan vælge mellem to varianter:

- Vismas Feriekortservice
- Vismas Feriekortservice Plus

 

Valget afhænger af, om du ønsker en fuld automatiseret proces eller en delvis automatiseret proces, hvor du stadig er lidt med i processen ved selv at hente indberetninger fra Virk.dk. 

 

Du kan også vælge, om Visma skal behandle alle feriekort - både nye og gamle - eller kun de nye feriekort, hvor beskatningsreglerne er ændret. Du skal blot informere os om dit valg. 

 

Læs mere om Vismas feriekortservices her >