Mine produkter
Hjælp

Ferietillæg: Det er snart tid til udbetaling

af CharlotteS

Medarbejdere, der holder ferie med løn, har ifølge ferieloven krav på at få udbetalt 1 % af den ferieberettigede løn i ferieåret. Vælger I som virksomhed ikke at udbetale ferietillægget sammen med den afholdte ferie, skal I udbetale ferietillægget to gange årligt.

 

De to årlige udbetalinger af ferietillæg

Vælger I at udbetale ferietillægget med de to årlige udbetalinger - og ikke løbende sammen med den afholdte ferie - er det ifølge ferieloven fastsat hvilke perioder på året, at de to udbetalinger skal ske:

 

  • Første udbetaling skal falde med lønnen for maj-måned, som dækker over ferietillæg fra perioden 1. september til 31. maj.

  • Anden udbetaling skal falde med lønnen for august-måned, som dækker over ferietillæg fra perioden fra 1. juni til 31. august.

 

Sådan udbetales ferietillæg via Visma Løn

Lønsystemet udbetaler automatisk det lovpligtige ferietillæg på 1 % med maj- og august-lønnen, jf. bestemmelserne i ferieloven. Det kører automatisk, så jeres medarbejdere får det korrekte ferietillæg til begge udbetalinger.

Udbetaling af ekstra ferietillæg?

Plejer din virksomhed at udbetale ferietillæg udover det lovbestemte på 1 % to gange årligt sammen med det ordinære ferietillæg? Så vil dette også automatisk blive udbetalt.

 

Plejer I derimod at udbetale det ekstra ferietillæg én gang om året, eller har jeres virksomhed en overenskomst, der angiver en anden udbetalingsmåned, så skal du aktivt give din lønkonsulent besked så det ekstra ferietillæg bliver udbetalt i den rigtige måned.