annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Nødpakke gør refusion fra dag 1 for Corona fravær muligt

af CamillaJeppesen (Opdateret ‎24-03-2020 13:45 af CamillaJeppesen VISMA )

COVID-19 udfordrer Danmark i øjeblikket, og mange frygter, at det danske erhvervsliv kommer helt i knæ med store samfundsmæssige konsekvenser til følge. Regeringen har som del af deres nødpakke, vedtaget en særlov, der skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder godt igennem denne krise. Nødpakken gør det blandt andet muligt at søge refusion fra medarbejderens første sygedag. 

 

Det skal du være opmærksom på i forhold til refusionssøgning

Med nødpakken er det muligt for virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende at søge om refusion fra første sygedag. Lovændringen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 27. februar og til den første januar 2021. Der er dog kun tale om personer, der er sygemeldt eller i karantæne på grund af COVID-19. Ved anden sygdom gælder de almindelige refusionsregler.

 

Det forventes, at lovændringen vil medføre yderligere ca. 1.650 mio. kr i  offentlige udgifter. Udgifterne vil dog i høj grad afhænge af udviklingen i antallet af COVID-19-smittede.

 

Sådan får I refusionen

Søgning af refusion for COVID-19/Corona relateret fravær skal i lighed med øvrigt fravær søges hos Virk.dk.

For at understøtte vores kunder tilbyder vi at hjælpe med automatisk og GRATIS søgning af netop denne refusiontype - og vores refusionsmodul- og team er allerede klar. 

 

Du kan læse mere om de andre tiltag i nødpakken her