Mine produkter
Hjælp

Brugen af e-klip stopper efter den 28 02 2022

af Heidi Lind Andersen (Opdateret ‎14-06-2022 09:34 af Heidi Lind Andersen VISMA )

 

unnamed.jpg

Fra den 28.02.2022 kan du ikke længere sende og modtage elektroniske fakturaer med Stellar.
 
Ny version af NemHandel frigives
Dette sker som følge af, at en ny version af NemHandel frigives og her udskiftes NemID-certifikatet med MitID-certifikatet. Det certifikat Stellar benytter via e-klip er det snart forældede NemID-certifikat, og efter den 28.02.2022 vil NemHandel blokere for elektronisk forsendelse og modtagelse af fakturering med NemID-certifikater.  
 
Da vi som bekendt allerede i marts sidste år annoncerede nedlukning af Stellar ved udgangen af juni måned i 2022, er det fra ledelsen blevet besluttet, at der ikke afsættes ressourcer til vedligehold af afsendelse og modtagelse af elektroniske fakturaer i Stellar, som kan imødekomme ændringerne i den nye version af NemHandel.
 
Hvad gør du nu?
Vi har fuld forståelse for, at denne opdatering fra NemHandel kan blive en udfordring for dig. Dette er i høj grad endnu et argument for, hvorfor det er nødvendigt at skifte til et økonomisystem som sikrer, at din virksomhed også i fremtiden kan leve op til nye digitale krav. 
 
Vi står klar med vejledning og en god snak om din fremtid. Om det er hos Visma eller hos en anden udbyder, så er det stadig vores ønske at hjælpe jer bedst muligt videre.
 
Ring på 70277178 eller send os en mail på support-software@visma.com
 
De bedste hilsner
dit Stellar-team