annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

God nyhed til dig der er omfattet af omvendt betalingspligt

af Stine Mieritz
Nu kan dette håndteres i Visma Stellar..

Med virkning fra 1. juli 2014 er der vedtaget en lovændring som indbefatter omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med udvalgt elektronik. Der er derfor nu køber, der skal afregne og indberette momsen ved køb af de omfattede varer. 

 

Er din virksomhed omfattet?

 

Du er kun omfattes hvis du handler med mobiltelefoner, integrerede kredsløbsanordninger (computerchips), spillekonsoller, tablet-pc’er og bærbare computere og omsætningen overvejende (over 50 % af omsætningen) sker til virksomheder (B2B).

Ordningen gælder ikke salg fra detailbutikker som primært sælger til private forbrugere, men virksomheder som overvejende sælger mobiltelefoner mv. til erhvervsvirksomheder, vil være omfattet. 

I tvivlstilfælde anbefaler vi at du tager kontakt til Skat eller din revisor for mere information. 


Hvordan afregnes moms efter denne ordning?

 

Du skal som sælger udelade at opkræve moms af salget, men skal på fakturaen anføre, at det er køberen, der skal betale momsen. Dette kan gøres ved at anføre "Omvendt betalingspligt, køber afregner momsen".

Selve værdien af salget skal anføres i momsangivelsens Rubrik C

 

Hvordan håndteres dette i Visma Stellar?

 

Vi har lavet vejledninger til hvordan du både håndterer salg af varer med omvendt betalingspligt og køb af varer med omvendt betalingspligt

Vi skal dog oplyse om, at det skal ses som en foreløbig og lidt omstændig håndtering af omvendt betalingspligt, men vi vil bruge resten af sommeren på, at udvikle en mere optimal løsning, der vil komme med den næste opdatering.