Mine områder
Hjelp

Problemer med at faktura på e-post havner i spam-filter

av Svein Holanger
Noen av våre WebFaktura-kunder har rapportert om at fakturaene sendt på e-post er blitt tatt av spam-filteret til mottakeren.

På den nye WebFaktura-plattformen har vi valgt Microsoft Azure og deres SendGrid-teknologi for utsendelse av e-post (se SendGrid.com). De reklamerer med sikker e-post-levering og 35 millioner e-poster hver måned, og kunder som Uber, Spotify mm, så i utgangspunktet skulle dette være et bra valg. Til tross for dette har vi sett at meldinger fra WebFaktura blir stoppet, og det gjelder hovedsakelig mottakere med e-postadresser hos Microsoft (hotmail.com, live.com, outlook.com). Vi har vært i kontakt med Microsoft, og dette har ført til noe bedring mot disse kontoene. Vi jobber med å se om det er noe mer vi kan gjøre for at mottakersystemene ikke skal stoppe meldingene fra WebFaktura i sine spamfiltre. 

Kundene får nå en advarsel hvis de prøver å sende til en slik e-postadresse:

Vi anbefaler to alternativer:

Alternativ 1

Bruk "Send alt til AutoInvoice" som metode for fakturautsending. Den vil automatisk sende fakturaene på e-post til de dere har e-postadresse på og resten sørger den for å sende til print (papir). Unntaket er de som vil ha fakturaen elektronisk, de får den da elektronisk. Les mer her.   

Per i dag ser det ut ifra tilbakemeldingene vi får, at e-post fra AutoInvoice i mindre grad blir stoppet av spamfiltre enn direkte fra WebFaktura. Men husk at e-post alltid vil være en usikker måte å levere en faktura på. Så det er også et argument for å bruke AutoInvoice, slik at flest mulig går elektronisk.

AutoInvoice er fordelaktig å bruke uansett om dine klienter har privatkunder eller bedriftskunder.

Alternativ 2

Bruk Distribusjons type: «Skriv ut og send selv». Fakturaen sendes til din innboks, og du kan videresende fra egen løsning (f.eks. Outlook eller Gmail).


Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"