Mina produkter
Hjälp

E-post hantering per orderdokument

av Hans Börjesson

Den här funktionen är indelad i 3 olika områden. Några saker har funnit ett tag i Visma Business men nu har vi fått en helhet på plats där vi får en väldigt flexibel lösning. Den här mail hanteringen är ett bra komplement för de Visma Business installationer där man inte kan går över till sända och ta emot xml dokument via vår Autoinvoicetjänst. När man använder Autoinvoice kan man få en "system till system" koppling utan att gå vi en e-postadress. Lösningen är utvecklad så att dessa två lösningar kan fungera parallellt genom att man konfigurerar per kund och leverantör vilket sändsätt man vill använda per dokument.

 

E-postadress per dokumenttyp

För kunder och leverantörer går det nu att ange olika e-postmottagare för olika dokumenttyper. För att stödja detta har E-post sändsätt för dokument-tabellen lagts till. En eller flera e-postmottagare kan definieras för varje dokumenttyp. Den nya E-post sändsätt för dokument-tabellen kan kopplas från Aktör-tabellen.

Exempel:

Customer_epost_settings.png

 

E-post mallar-makron i meddelandet

I E-post mallar-tabellen stödjer nu meddelande mallen som sparats i Html fil- och Text fil-fälten makron. Detta gör det möjligt att bättre anpassa e-postmeddelandet eftersom variabler nu kan användas i texten.

Tabellen e-post mallar

 

config_email_template.png

 

Exempel html mall

 

email_template_Swe.png

 

Anpassningsbara Ämne och Namn på bilaga i E-post mallar

I E-post mallar-tabellen har nya fält för Namn på bilaga och Ämne lagts till. Detta gör att det går att anpassa dessa värden när du skickar e-post. Makron kan även användas i fälten för att inkludera variabler.

 

Vi utgår från tabellen i e-post mallar

 

emial_macro.png

Den här funktionen innebär att man kan styra både namnet på bilagan och ämnet som kommer med i mailet som skickas till mottagaren.

 

Email_exampel1.png

 

För er som uppgraderar till 15.01 är standard layouterna uppdaterade så det är enkelt att komma igång med de här nya funktionerna. 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här