avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Effektivisering med e-faktura

(updated by Marie Perell VISMA ‎27-03-2018 08:47 )

monitor-1307227_1280.jpg

Allt fler företaget använder e-faktura för effektivisering. Det finns möjlighet att sänka kostnader med snabbare processer för fakturering och fakturahantering.  

 

  • E-fakturering gör att uppgifterna från leverantörens faktura snabbt registreras i kundens system. Det behövs färre timmar för fakturor.
  • Leverantören spar tid som annars skulle användas till påminnelsehantering och inkasso.
  • Kunden spar kostnader i form av påminnelse- och inkassoavgifter. 
  • När fakturorna betalas i tid, blir leverantörens kassaflöde bättre. Det betyder att leverantören i sin tur kan betala utgifter eller återinvestera i verksamheten.
  • Eftersom innehållet i fakturorna är oförändrat genom hela flödet, ökar säkerheten och risken för bedrägeri minskar.
  • När fel kan upptäckas och rättas till snabbare, förbättras kundrelationerna. En nöjd kund kommer tillbaka och är en positiv referens för nya kunder.

Med Visma AutoInvoice skickar du alla dina kundfakturor med en knapptryckning. Tjänsten innebär att dina kunder får sin faktura i det format de vill ha den. Om kunden kan ta emot e-faktura, är det första alternativet i tjänsten.

 

Visma e-faktura mottagningstjänst innebär att du som har någon av Vismas EFH-lösningar inte behöver skanna och tolka leverantörsfakturor. Fakturan får rätt format och visas liksom tidigare i Vismas EFH-lösning och överföring till attestflödet görs direkt.


Vill du veta mer om e-fakturering eller om att ta emot leverantörsfakturor elektroniskt? Kontakta din partner.