Mina produkter
Hjälp

Handelsbanken informerar om utfasning av LB och SISU-filer

av Annika Lindén Oleander

Handelsbanken har informerat sina kunder om att de från 31/3 2022 inte längre kommer ta emot betalningsfiler enligt LB, SISU, KI och UTLI. Istället ska all kommunikation ske enligt formatstandarden ISO20022 som ett led i bankens egna förberedelser inför P27 (Nordic Payments Platform), vilket är en kommande betalningsinfrastruktur i Norden.

Banken tydliggör också att man förväntar att P27, i Sverige, kommer ersätta den funktion som Bankgirot har idag och att man därför uppmanar kunderna att gå över till formatet ISO20022 innan 31/3 2022.

 

Till våra kunder som använder Visma Business har vi sedan lång tid tillbaka erbjudit betalningar enligt ISO20022. Många kunder tog i bruk den nya formatstandarden i samband med Single Euro Payment Area (SEPA) End Date 2016. Vår betalningstjänst Visma AutoPay är integrerad med våra stora affärsbanker och utväxlar meddelanden enligt ISO2022. AutoPay är dessutom en automatiserad lösning som höjer säkerheten och sparar tid hos våra kunder. Tjänsten AutoPay bör finnas med i planeringen för dig som ännu inte börjat använda den. Kontakta din Visma-partner för mer information.

 

Visma kommer följa utvecklingen av P27 närmare, för alla banker, och hålla er uppdaterade här på Communityt.  

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här