Mina produkter
Hjälp

P27 - ny nordisk betalningsinfrastruktur

av Annika Lindén Oleander

På vår nordiska marknad pågår ett bankgemensamt projekt för en ny betalningsinfrastruktur: “P27 Nordic Payments”. Ett antal banker i Sverige, Danmark och Finland samarbetar för att bland annat förenkla gränsöverskridande betalningar inom Norden. Du kan läsa mer om P-27 här.

 

Bankerna på den svenska betalningsmarknaden behöver i och med P27 anpassa sina erbjudanden och betalprodukter och/eller ta fram nya. Som bankkund märker du kanske redan nu att bankerna fasar ut äldre betalprodukter, exempelvis LB. Många kunder har fått uppmaningar från sina banker att gå över på betalningar i ISO20022-format redan under 2021.

 

Till våra kunder som använder Visma Business har vi sedan lång tid tillbaka erbjudit betalningar enligt ISO20022. Vår betalningstjänst Visma AutoPay är integrerad med våra stora affärsbanker och utväxlar meddelanden enligt ISO20022. AutoPay är dessutom en automatiserad lösning som höjer säkerheten och sparar tid hos våra kunder. Tjänsten AutoPay bör finnas med i planeringen för dig som ännu inte börjat använda den. Kontakta din Visma-partner för mer information.

 

Visma kommer noga att följa utvecklingen av bankernas nya betalprodukter enligt P27 och genom att använda Visma AutoPay tar du del i den utveckling och de förändringar som kommer.

 

Här kan du läsa vårt tidigare inlägg om Handelsbankens kommunikation till sina kunder.

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här