Mina produkter
Hjälp

Visma Business produktlinje version 15

av Annika Lindén Oleander (Uppdaterad ‎14-10-2020 15:21 av Hans Börjesson VISMA )

Task overview on laptop.jpg

Vi är glada att presentera vår nya huvudversion av Visma Business produktlinje, version 15. Releasen är planerad till veckan efter midsommar.

 

En ny huvudversion har testats av våra pilotkunder i produktionsmiljöer före release. Vi vill därför särskilt tacka er som genom att vara pilotkunder har bidragit i vårt viktiga kvalitetsarbete tillsammans med era Visma-partner. 

 

Huvudversionen innehåller som vanligt nyheter, förbättringar och rättningar. I vår nuvarande utvecklingsprocess för Visma Business produktlinje släpper vi nyheter i flera av våra versioner under året och du följer med i vad som händer här på Visma Community. Tag också kontakt med din Visma-partner för att diskutera vilka nyheter i denna och tidigare versioner som kan göra verkligt nytta för din verksamhet!

 

Här följer några highlights från version 15.0. Mer detaljer kommer att presenteras i inlägg under sommaren och hösten. 

 

Visma Business

 

Bankavstämning i Visma Business.

I version 15 finns stöd för automatiserad avstämning av dina bankkonton mot kontoutdrag från banken. Kontoutdragsinformationen hämtas in via vår betalningstjänst AutoPay. Avstämningsprocessen omfattar godkännande med godkännanderapport. Funktionen för bankavstämning har testats av piloter även i version 14.10 av Visma Business. Nu har bl a matchningsfunktionerna förbättrats ytterligare.

 

Skapa nya företag med stöd av mallar

Ny funktionalitet finns nu för att underlätta systemadministratörens arbete med att skapa nya företag. Ett valfritt antal mallföretag kan skapas, dessa märks som “mall” i tabellen företag. Import av mallföretag finns som val i Import-menyn och detta val är endast tillgängligt för systemadministratörer.

 

Fler nyheter

  • Skrolla i memo-filer när dessa är visualiserade i en layout. 
  • Ny inställning i design-läge för att visa beskrivning eller nummer för en kolumn
  • Nytt ikonbibliotek finns med bland installationsfilerna. 

Visma Document Center

 

Möjlighet att konfigurera AutoFlöde per dokumenttyp, alltså XML eller PDF. 

AutoFlöde är en funktion i Document Center för att automatisera adressering av fakturor baserat på ett antal olika regler. I senaste version finns nu stöd för att kunna välja om man vill skicka alla, XML eller PDF på flöde automatiskt. Man kan t.ex. låta Document Center skicka ut XML fakturor automatiskt då de i större grad blir korrekt tolkade, medan man vill kontrollera PDF-fakturorna före adressering. 

 

Skapa ny leverantör från Document Center, med stöd för mall-leverantör

Vi har sedan vår förra huvudrelease, version 14, haft möjlighet att skapa en ny leverantör från Document Center. Nu finns möjlighet att använda mallar från Visma Business. Det innebär att man vid skapande av leverantör i Document Center kan välja en lämplig mall och på så vis få en del information ifyllt automatiskt. 

 

Visma Document Center Enterprise: version 13.00 release 10 juli 2020.

 

I den här versionen har vi fokuserat ytterligare på effektivisering och mer funktioner i automatiserade leverantörsfakturaflödet. 

Läs mer om nyheter och förbättringar i Document Center Enterprise här.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här