avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

MRF och Visma i samarbetsavtal kring digitala personalliggare

(updated by Patricio Beck VISMA ‎18-06-2019 08:15 )

visma_.jpg


Den 1 juli 2018 infördes ett krav på personalliggare inom Fordonsservice efter ett beslut från Regeringen.


Syftet är bland annat att stävja svartarbete och skattefusk. För att göra det enklare för företag inom fordonsservice att följa de nya riktlinjerna har MRF - Motorbranschens Riksförbund tecknat ett samarbetsavtal med Visma som innebär att MRF:s medlemmar nu får tillgång till Vismas teknik för digitala personalliggare.

– Många av våra 1 500 medlemmar kommer att arbeta med personalliggare varje dag och därför blir det väldigt viktigt med lättanvända och lättillgängliga digitala lösningar som minimerar den administrativa bördan och gör det enkelt att följa lagkraven. Vårt mål är det ska vara lika enkelt att uppdatera personalliggaren som att göra en uppdatering på sociala medier via mobilen, säger Joachim Due-Boje, servicemarknadsansvarig på MRF.

Det nya lagkravet på Personalliggare skapar konkurrens på lika villkor och motverkar social dumpning. Personalliggare är dessutom en del i den kommande kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

– Vi på Visma har sedan 2016 erfarenhet från Skatteverkets krav om digitala personalliggare inom byggbranschen. Vår molntjänst Visma Entry och Visma Construction är en komplett lösning för att möta Skatteverkets nya krav för digitala personalliggare även inom fordonsservice, säger Borislav Sinik, Country Manager för Visma Construction.

Genom avtalet får MRF:s samtliga medlemmar tillgång till Visma Entry till färdigförhandlade förmånliga villkor.

– Visma Entry är enkel att använda och du kan i realtid se arbets- och frånvarotimmar i din mobil, surfplatta eller dator. Lösningen kan också enkelt integreras med befintliga lön och affärssystem, avslutar Borislav Sinik.

 

Kontakta oss för mer info! Tel: 0840808878 eller kundservice@movenium.com

Bild: Joachim Due-Boje, MRF och Borislav Sinik, Visma Constructionentry.png