Mina produkter
Hjälp

Viktig information - Mamut Application Hosting upphör 31 maj 2024

av Jonas Pålsson

Använder du idag Mamut Application Hosting?

Mamut Application Hosting har i många år varit en trygg och pålitlig plattform som många av våra kunder använt för direkt tillgång till systemet via web.
Det har de senaste åren blivit mer krävande att säkra plattformen bl.a mot attacker från externa aktörer. Av säkerhetsskäl har vi därför beslutat att avsluta tjänsten Mamut Application Hosting
redan 31 maj 2024. 

Vad innebär det för dig som användare?

Det innebär att om man idag använder Mamut Application Hosting innan den 31 maj 2024 antingen måste ha flyttat över sina data via en backup till en egen lokal Mamut installation/server eller exporterat ut data för filimport till annat system. 

Innan man tar beslut om att omedelbart flytta till en lokal installtion så är det viktigt att man samtidigt tar del av information gällande beslut om att allt underhåll av Visma Mamut upphör 31 december 2024. Den 1 augusti 2025 stängs Visma Mamut ned permanent för registrering av nya uppgifter i systemet och alla licens- och supportavtal avslutas. Det innebär att man kan använda systemet i en lokal installation under 2024, men ett permanent systembyte måste genomföras innan 1 augusti 2025.


Tips!

Avsluta tjänsten Mamut Application Hosting & Backup för lokal installation

Att installera eller uppgradera Mamut lokalt/server

Hur får jag kontakt med support

Frågor & svar vid ett systembyte

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här