avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Förbättrad funktionalitet i releasen 17 jan 2017

Susanne Neretnieks

Den 17 jan uppdaterades Severa och följande förbättringar infördes:

 

BEHÖRIGHETER

Några förändringar berör behörigheter och t.ex. har några behörigheter fått nytt namn:

- Egna projekt, inget skapande av av ärenden -> Projekmedlem

- Egna projekt, ingen finansiell information -> Projektledare, ingen behörighet till finansiell information eller fakturering

- Egna projekt -> Projektledare

 

De befintliga behörigheterna fungerar som tidigare och även om vi har bytt namn till t.ex. "Projektmedlem", kan man fortfarande ge den personen rättigheter att vara projektägare för ett specifikt projekt och därmed få rättigheter som projektledare för det aktuella projektet.

 

Det finns även en ny behörighet som kallas "Projektmedlem, ingen rätt till egen finansiell information". Detta är sama behörighet som "Projektmedlen", men man kan inte se hur mycket de egna arbetstimmarna kostar eller prissätts utåt, t.ex. i rapporter för arbetsimmar eller användare. Denna behörighet begränsar också möjligheten att se KPI:er som baseras på finansiell information. Utöver detta får en användare med denna behörighet varken se kostnad/timme under användarinformation eller ett projekts finansiella information (även om denne har blivit tillagd som projektets ägare). Denna behörighet gör det möjligt för företag som fakturerar kunder utifrån nedlagd tid istället för fastpris att begränsa projektmedlemmarnas inblick i vilka priser som används i faktureringen ut mot slutkunden.

 

AVANCERAD RAPPORTERING

Många kunder vill se skillnaden mellan nedlagd tid i interna och externa projekt. Nu finns det möjlighet i rapporten Användare att välja mellan Arbetstimmar, Arbetstimmar i internprojekt eller Arbetstimmar i kundprojekt. 

 

INLOGGNING

Inloggningen beaseras nu på en standard som kalls reCAPTCHA, vilket innebär att en användare som anger felaktiga inloggningsuppgifter, måste kryssa i en ny kryssruta och bekräfta att man inte är en robot. 

Läs mer om reCAPTCHA.

 

RAPPORTER

Det finns nu några nya valbara värden i rapporter. 

- Ovan nämndes interna och externa arbetstimmar som nu kan väljas i rapporterna Användare och Användaranalys för att hjälpa kunder att skilja mellan intern och extern projekttid.

- I Kund- och Projekt-rapporterna kan man nu även välja att visa "Nästa aktivitet" och "Senaste aktivitet". Värdena visas som starttid + sluttid + aktivitetens namn.

- I Kund- och Projekt-rapporterna kan man även välja att filtrera på kriteriet Aktivitet och välja att visa Inga aktiviteter eller inga öppna aktiviteter.