avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Nyhet: Integration mot tredjepartsprodukten WebMerge

Tobias Söderlund

Skräddarsy era offerter genom att integrera Visma Severa med WebMerge

 

Hur fungerar det?

Med WebMerge kan ni skapa personliga offertmallar som hämtar aktuell offertinformation från Severa samtidigt som WebMerge erbjuder fler bra alternativ för att skicka dokument till era kunder. Detta ger er ytterligare möjligheter att designa offerten och lägga till annan information i kombination med den underliggande Severa-offerten. Den slutliga offerten lagras även i Severa efter att den skickats till kunden.

 

Komma igång

För att komma igång, börja med att i Severa navigera till Uppgraderingar > Egenskaper > Gränssnitt och lägg till WebMerge som en tilläggstjänst.

Gå till www.webmerge.me och skapa ett WebMerge-konto genom att välja Login > Create an Account och fyll i era företagsuppgifter. Öppna huvudmenyn och välj API access och kopiera API-nyckeln och API-hemligheten från WebMerge.

I Severa, öppna Verktyg > Inställningar > Webmerge (under Organisationsinställningar) och klistra in API-nyckeln och hemligheten i Severas inställningar. Välj också vilken offertstatus som offerter ska ha när de skickas till Webmerge.

Skapa mallar för era dokument med WebMerges egna verktyg eller genom att ladda upp Microsoft Office dokument eller PDF-filer i Webmerge på fliken Documents. Alla tillgängliga taggar för att fylla dokumenten med data går att se under Verktyg > Inställningar > WebMerge i Severa.
Se längst ner i detta dokument för exempelmallar som du kan utgå ifrån.

För att överföra en offert från offert-verktyget i Severa till WebMerge öppnar du den aktuella offerten i Severa och säkerställer att den har den offertstatus som är kopplad till Webmerge. Tryck på WebMerge-ikonen i övre högra hörnet av offerten. En lista över era tillgängliga Webmerge- mallar visas. Markera om du vill överföra offerten direkt eller om du vill ladda ner ett testdokument och förhandsgranska offerten innan du skickar den. Välj sedan den mall som ska användas. När offerten skickas till WebMerge kommer en kopia sparas i ert projekt i Severa under avsnittet Filer och Länkar.

För att läsa mer om möjligheterna med WebMerge och registrera en kostnadsfri testperiod besök deras hemsida på: www.webmerge.me

Observera: Integrationen till Webmerge är kostnadsfri men förutsätter att du har Severas tilläggsjänst för offerter. WebMerge tar ut en avgift baserad på antalet dokument som skapas per månad. Om ni beställer ett årligt abonnemang hos Webmerge före den 31 mar 2017 får ni 25% rabatt. För att erhålla denna rabatt, skicka ett mail Webmerge support med taggen #Severa/Webmerge i ämnesraden för att aktivera rabatten.

Hur genereras offertposter i mallen?

Delsummor, offertposter och momsberäkningar måste loopas i en tabell för att fungera. Även om en offert inte har delsummor måste de loopas i mallen för att visa offerposterna. Ni kan välja vilka kolumner ni vill visa och i vilken ordning.

Momsen för totalbeloppet kräver också en tabell då offerter ha flera momssatser. Det totala momsbeloppet kan kan visas utan att någon loop krävs.

För att få tabellrader i mallen skapa en tabell som visas nedan, texten markerat i blått krävs för att tabellen ska fungera.

 

Beskrivning

Antal

Enhetspris

Totalpris

{tablerow from=$Subtotals item=sub}

{$sub.Name}

{$sub.TotalPriceExcludingVat}

{tablerow from=$sub.Rows item=row}

{$row.Description}

{$row.Quantity}

{$row.UnitPrice}

{$row.TotalPriceExcludingVat}

{/tablerow}{/tablerow}

Total exkl. Moms

{$ProposalTotalAmountExcludingVat}

{tablerow from=$ProposalVats item=vats}

{$vats.VatPercentage} % Moms

{$vats.TotalVatAmount}

 {/tablerow}

Total inkl. Moms

{$ProposalTotalAmountIncludingVat}

 

 

FAQ

Vem är avsändaren?

Svar: Avsändaren är försäljaren i projektet.

 

Vem är mottagaren?

Svar: Mottagaren är projektets kundkontakt.

 

Finns det stöd för att använda WebMerge om vi är flera bolag i Severa?

Svar: Hela Severa-miljön knyts till WebMergekontot så alla dokument går till samma WebMergekonto. Taggar som “SenderName” eller “SenderVatNumber” kommer hämtas från sina respektive avdelningar/bolag så det visar informationen korrekt i dokumenten.

 

Exempelmallar