Mina produkter
Hjälp

Arbetar du med digital signering eller funderar du på att börja med det?

av Anders X Nilsson (Uppdaterad ‎14-09-2023 15:26 av Gunilla Bengtsson VISMA )

Har du inte riktigt förstått hur digital signering fungerar och vilka fördelar det finns med att använda det så beskriver vi detta i inlägget här.

Det här är digital signering

Digital signering är ett sätt att digitalt underteckna ett dokument, exempelvis ett PDF-dokument. Genom digital signering garanteras att dokumentet inte ändrats efter signeringen samt att det är rätt person som har skrivit under.

Processen

 

flow_sign.png

 

  • Skapa och designa dokumentet
  • Ange vem som skall underteckna dokumentet och skicka inbjudan till signering
  • Mottagaren autentiserar sig med BankId
  • Mottagaren granskar och signerar sedan dokumentet
  • Dokumentet lagras i dokumentarkivet och avsändaren får ett meddelande om att signering skett

Fördelarna

Nedan beskriver vi några av fördelarna med digital signering:

 

  • Miljövänligt. Genom att använda digital signering och digitala dokument finns det inte längre något behov att skriva och lagra papperskopior, vilket minskar ert företags klimatpåverkan.
  • Lägre kostnader. Genom att använda digital signering kan ni slipper kostnader för papper, porto och fysisk lagring av dokumenten.
  • Ökad säkerhet. Genom att använda digital signering kan den som utfärdar ett dokument vara säker på att detta tas emot och undertecknas av rätt person samtidigt som man tar bort risken för att dokumentet som signeras byts ut eller förändras.
  • Bättre användarupplevelse. Genom att använda digital signering blir det möjligt att skicka, signera och hantera dokument snabbt och effektivt. Dokumenten kan läsas och undertecknas online, vilket gör att mottagaren inte behöver ta emot och returnera pappersdokument via posten.
  • Spårbarhet. Genom att använda digital signering kan den som utfärdat dokumentet kan se vem som har öppnat, tagit del av innehållet och undertecknat ett dokument, vilket är praktiskt när det är flera personer som skall signera ett dokument.

Prova VismaSign, en av våra lösningar för digital signering

Funderar du på att börja använda digital signering efter att läst detta, då är kanske VismaSign något för dig? Klicka på länken nedan för att testa Visma Sign. Du får 5 gratis signeringar att använda.

Klicka här för att testa

 

Frågor

Slutligen undrar vi om du har möjlighet att lägga ett par minuter på att vara med och besvara några frågor gällande hur du idag arbetar med digital signering och i vilka processer du skulle vilja ha stöd för detta i Visma.net ERP.

Till undersökningen

 

 

1 Kommentar
Caroline Hisdal
CHAMPION *
av Caroline Hisdal

Hei, fungerer det over landegrenser, alle land har vel ikke bankid?

mvh C.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här