avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Begränsning i antalet kundfakturor som kan behandlas samtidigt

av Christian Sandell

Från  version 8.11 är det tillagt en begränsning i skärmen Frisläpp fakturor & betalning (AR501000) och Skriv ut fakturor (AR508000)

 

Om man klickar på “Frisläpp alla” / “Behandla alla” och har mer än 3000 fakturor i listan kommer endast de 3000 första att bli behandlade.

image.png

image.png

Ett meddelande, som informerar att endast de 3000 första kommer att bli behandlade och att man måste köra processen flera gånger för att behandla den totala mängden fakturor, visas. Klickar man på “Avbryt” kommer processen att avbrytas och ingen faktura kommer att bli behandlad. Klickar man på “OK” kommer 3000 fakturor att bli behandlade. När processen är färdig måste man klicka på “Frisläpp alla” / “Behandla alla” igen för att behandla de nästa 3000.Observera: Om man har satt upp en automatiserad schemaläggning för dessa fönster kommer man inte att få en varning. Schemaläggningen kommer endast att behandla 3000 fakturor per körning. Nästa gång schemat körs kommer de 3000 nästa bli behandlade osv. Schemat bör eventuellt anpassas utifrån detta.

 

API:t är inte påverkat av denna begränsning.

 

Anledningen till ändringen är att göra processen stabilare och undvika prestandaproblem. Ändringen är provisorisk och det arbetas på en permanent lösning som inte har denna begränsning.