Mina produkter
Hjälp

Krav på KYC-verifiering (kundkännedom) i Visma.net Autoinvoice

av Christian Sandell (Uppdaterad ‎01-07-2022 12:40 av Christian Sandell VISMA )

Denna information gäller företag som aktiverar Visma.net Autoinvoice från den 1/7 2022.

 

Från den 1/7 krävs att Visma.net Autoinvoice följer principen Know Your Customer. Detta innebär att företag som aktiverar Visma.net Autoinvoice från detta datum, måste vara KYC-verifierade. 

 

Befintliga företag som har aktiverat Visma.net Autoinvoice före den 1/7 omfattas inte av ändringen och behöver inte göra något.

 

KYC står för "Know Your Customer" (kundkännedom) och är en uppsättning krav som ska hjälpa till att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism. Det handlar bland annat om att identifiera och skaffa bakgrundsinformation om kunder som använder våra tjänster, så att vi har god kännedom om våra kunder, samt att säkerställa att tjänsten används till det den är avsedd för.

 

KYC-processen

För nya företag startar KYC-processen när man aktiverar Autoinvoice-tjänsten i Visma.net Admin. Den första användaren med rollen Customer Administrator får ett mail med lösenord och länk till tjänsten Visma Sign, där verifieringen sker. 

 

Den person som har rätt att företräda företaget (som firmatecknare eller eller fullmakt) identifierar sig med BankID och undertecknar i Visma Sign där man bekräftar att kontot kan tas i bruk för företaget. 

 

Efter att dokumentet är signerat och företaget är skapat, går det i fönstret Inställningar för Autoinvoice (CS10250S) se att KYC-status är Verified.

 

Om personen som är Customer Administrator inte har rätt att företräda företaget är det möjligt att skicka vidare uppgifterna i mailet, alternativt starta processen från fönstret Inställningar för Autoinvoice (CS10250S). Läs mer om detta i sista stycket.KYC-verifiera en företagsgren

För företagsgrenar startar KYC-verifieringen när man väljer Aktivera Autoinvoice i fönstret Inställningar för Autoinvoice CS10250S. Den första användaren med rollen Customer Administrator får ett mail med lösenord och länk till tjänsten Visma Sign, där verifieringen sker. 

ChristianSandell_0-1656672019418.png

 Företag som inte är verifierade

Om ett företag eller företagsgren av någon anledning har KYC-status Unverified när Autoinvoice är aktiverat, kan man starta KYC-processen i fönstret Inställningar för Autoinvoice (CS10250S).

ChristianSandell_1-1656611691663.png

 

I popupen som syns uppger man mailadress till den person som har rätt att företräda företaget, som därefter får ett mail med lösenord och länk till signering.


ChristianSandell_2-1656611691629.png

 

Företag som har status Unverified, kommer inte att kunna skicka och motta fakturor via tjänsten.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här