Mina produkter
Hjälp

Så här påverkas du av den kommande nordiska betalningsinfrastrukturen “P27 Nordic Payments”

av Anders X Nilsson

Ett antal banker i Sverige, Danmark och Finland samarbetar för att bland annat förenkla gränsöverskridande betalningar inom Norden. Detta bankgemensamma projekt på den nordiska marknaden för att skapa en ny betalningsinfrastruktur heter P27 Nordic Payments.

 

Du kan läsa mer om detta här. Som ett led i att etablera en nordisk infrastruktur för clearing har P27 Nordic Payments Platform också förvärvat svenska Bankgirot, som du kan läsa om här.

 

Bankerna på den svenska betalmarknaden behöver i och med detta anpassa sina erbjudanden och betalprodukter och/eller ta fram nya. Som bankkund har du kanske redan märkt att bankerna börjat fasa ut äldre betalprodukter, exempelvis LB. Många av er har förmodligen redan fått en uppmaning från er bank att övergå till betalningar i ISO20022-format redan under året.

 

Visma kommer noga att följa utvecklingen av bankernas nya betalprodukter som lanseras i samband med projektet P27 Nordic Payments och genom att använda Visma.net AutoPay tar du del i den utveckling och de förändringar som kommer.


Till er kunder som använder Visma.net ERP har vi sedan lång tid tillbaka kunnat erbjuda betalningar enligt ISO20022. Vår betalningstjänst Visma.net AutoPay är integrerad med våra stora affärsbanker och kan utväxla meddelanden enligt ISO20022. AutoPay är dessutom en automatiserad lösning som höjer säkerheten och sparar tid hos er. Utväxlar ni inte meddelande enligt ISO20020 via tjänsten AutoPay är kanske detta något ni bör se över. Kontakta din Visma-partner för mer information.

3 Kommentarer

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här