Mina produkter
Hjälp

Version 8.61.0 av Visma.net ERP har släppts idag 17/8

av Anders X Nilsson (Uppdaterad ‎17-08-2021 13:26 av Anders X Nilsson VISMA )

Release.png

Nu finns version 8.61.0 av Visma.net ERP tillgängligt.

 

Några av höjdpunkterna i den nya versionen

 

Exkludera PDF från XML filen (PEPPOL BIS 3)

Enligt den europeiska standarden EN16931 kan mottagaren av en elektronisk faktura specifikt begära att en PDF-fil av fakturan inte skall inkluderas som en bilaga i den elektroniska fakturan. Det är nu möjligt, via en inställning, i fönstret Kundklasser (AR201000) och fönstret Kunder (AR303000).
Notera att inställningen endast är tillgänglig när du har aktiverat inställningen Aktivera PEPPOL-faktura i fönstret Kundreskontra (AR101000).

 

Skicka om faktura från Autoinvoice

Då det nu går att skicka om faktura med ny referensinformation direkt från Autoinvoice och därmed behövs inte längre Inexchangebeställning skickas in för Visma.net ERP, när ni sätter upp nya företag.

 

Skärmavbild 2021-08-17 kl. 08.34.33.png

 

I AutoInvoice, under Faktura åtgärder, kan du klicka på Sänd på nytt för att skicka om fakturan med samma eller ändrad mottagarinformation. Du kan också välja en annan leveransmetod.

Detta är användbart om man behöver skicka en fakturakopia eller ändra referens och skicka om samma faktura utan att behöva kreditera och skicka en ny faktura med rätt referens. Oavsett hur fakturan är skickad, kan du skicka om fakturan som e-faktura, PDF eller Print. Klicka på vilket sätt du vill skicka fakturan, kontrollera/uppdatera informationen och klicka sedan på knappen Skicka om faktura.

Detta kan också vara aktuellt när e-postadressen är felaktig. Vill du skicka om den till den rätta e-postadressen, klicka på E-post och ange den nya e-postadressen och klicka sedan på knappen Skicka om faktura.

Skärmavbild 2021-08-16 kl. 13.53.55.png


Alternativt kan det vara fel referens på fakturan. Detta justerar du enkelt genom att välja eFaktura, operatören INEXCHANGE och ange sedan korrekt referens och klicka på knappen Skicka om faktura.

 

Skärmavbild 2021-08-16 kl. 13.56.25.png

 

 

Vill du ha en översikt över alla nyheter och rättningar kan du ladda ned fullständiga releasenotes här.

 

Notera att versionen inte kräver någon nedtid. Har du varit inloggad när uppdateringen sker, blir notifierad när den nya versionen finns tillgänglig och behöver då bara logga ut och in igen för att ändringarna ska börja gälla.

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här