Mina produkter
Hjälp

Information om Svefaktura 1.0 och Peppol BIS Billing 3 från 1 april 2021

av Susanne Neretnieks

Från och med 1 april i år kommer Svefaktura 1.0 inte längre vara en rekommenderad standard av SFTI. Det är dock tillåtet att fortsätta använda formatet och fungerande flöden som baseras på Svefaktura 1.0 behöver inte bytas ut. Svefakturan kommer inte att sluta fungera och man blir inte straffad om man använder den. Skillnaden är att SFTI anser att Svefaktura 1.0 gjort sitt och att man förordar Peppol BIS Billing 3 i stället.

 

Därför tar SFTI bort Svefaktura 1.0 som rekommenderad standard och kommer efter detta datum inte lämna någon support på formatet Svefaktura 1.0.

 

Som kund hos Visma tar vi på oss detta ansvar och ni behöver inte ändra något. 


Vismas fakturaväxel säkerställer att mottagarna får fakturan i det format de kan ta emot, antingen Svefaktura eller Peppol BIS Billing 3. 

 

SFTI (Single Face to Industry) är det tekniska kansli som SKR, ESV och Upphandlingsmyndigheten upprättat gemensamt för att främja förutsättningarna för elektronisk handel. När SFTI skriver ”Om ni inte redan e-fakturerar och ska införa e-faktura bör ni i stället börja använda Peppol BIS Billing 3” är det i syfte att påskynda en välbehövlig uppgradering.

 

Med detta förtydligande hoppas vi att ni som redan skickar e-fakturor känner er trygga att fortsätta med det. Har ni inte kommit igång med e-fakturering, ta kontakt med din återförsäljande partner, så berättar de mer.

 

Kom ihåg: Att skicka PDF-fakturor vi e-post är inte e-fakturering, de måste fortfarande scannas och tolkas av mottagaren eller hanteras manuellt. E-fakturor är XML-fakturor som går från maskin till maskin och kan hanteras snabbare och med högre kvalitet. 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här