Mine områder
Hjelp

Arbeidsgiver har plikt til å oppgi pensjonstilbyder i a-meldingen

av Monica Bremtun-Olaussen - (Oppdatert ‎27-08-2021 09:54 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

De fleste arbeidsgivere er pålagt å ha en tjenestepensjonsordning for sine ansatte. Dette er nærmere regulert i Lov om obligatorisk tjenestepensjon, (OTP-loven), § 2. Obligatorisk tjenestepensjon (OTP) er en pensjonsordning finansiert ved at arbeidsgiver setter av en avtalt del av lønn til sparing.

 

Fra 1. januar 2021 skal arbeidsgiver melde inn hvilken pensjonstilbyder de har pensjonsavtalen med i a-meldingen. Du kan lese mer om denne plikten hos Skatteetaten.

 

Informasjonsbrev fra Skatteetaten

Skatteetaten starter nå en oppfølging av arbeidsgivere som ikke har innrapportert dette riktig i a-meldingen. Innen utgangen av august sender de ut et informasjonsbrev til arbeidsgivere som ikke har oppgitt at de har pensjonsavtale i a-meldingen. Denne oppfølgingen vil pågå ut 2021. I brevet henvises arbeidsgivere som bruker et lønnssystem til å ta kontakt med systemleverandøren hvis de har spørsmål om rapportering av pensjonsinnretning i a-meldingen.

 

Glemt å rapportere?

Har arbeidsgiver glemt å oppgi eller oppgitt feil Pensjonsinnretning kan feilen rettes i neste a-melding. Man behøver ikke endre tidligere innsendte a-meldinger.

 

Brukertips i lønnssystemet ditt

Visma.net Payroll

Rapportere pensjonsselskap i a-meldingen

 

Huldt & Lillevik Lønn

Pensjonsrapportering via A-melding fra 2021

 

Visma Lønn

Rapportering til pensjonsselskap via a-meldingen

1 Kommentar
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"