avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endrer midlertidige regler for egenmelding

(updated by Monica Bremtun-Olaussen - VISMA ‎26-05-2020 08:30 )

I forbindelse med covid-19-pandemien, så ble det innført midlertidige regler for egenmelding som skulle dempe arbeidspresset hos primærhelsetjenesten. Disse midlertidige endringene opphører 1. juni 2020.

 

De midlertidige endringene som gjaldt egenmelding innebar at arbeidstakeren fikk rett til å bruke egenmelding for opptil 16 kalenderdager fra første fraværsdag, og at arbeidstaker kunne benytte egenmelding når man hadde arbeidet hos arbeidsgiveren i minst fire uker.

 

De midlertidig endringene gjaldt fra 16. mars 2020, og gjelder til og med 31. mai 2020. Dette betyr at fra og med 1. juni 2020 gjelder igjen de ordinære reglene for egenmelding. Det vil si at arbeidsgiver da kan kreve legeerklæring som dokumentasjon på sykefravær fra fjerde dag, og at arbeidstaker fra samme dato må ha arbeidet hos arbeidsgiver i minst to måneder for å kunne bruke egenmelding. Dette gjelder også ved corona-relatert fravær.

 

Dersom du ønsker å lære mer om endringene i regelverket som har kommet i forbindelse med covid-19-pandemien, så arrangerer Visma webinaret Personalspørsmål - Corona-jus, slik at du kan få svar på de mest aktuelle spørsmålene arbeidsgiver har. Les mer og meld deg på her.

 

2 Kommentarer
CHAMPION *

Hei,

Endrer arbeidsgiverperioden seg også tilbake til 16 dager, eller fortsetter den å være 3 dager for Covid-19 relatert sykefravær?

CONTRIBUTOR **

Den er fortsatt på 3 dager for Covid-19 relatert fravær