Mine områder
Hjelp

Forslag fra regjeringen: Omsorgspengekvotene nullstilles 1. juli

av Ivar Grøndahl1 (Oppdatert ‎08-06-2021 13:55 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.

 

Omsorgspengekvotene nullstilles

Regjeringen forslår nå å «nullstille» alle omsorgspengeperioder fra 1. juli. Dette vil gi de fleste foreldre 10 dager hver for perioden juli til desember. Foreldre med mer enn to barn vil få 15 dager. I tillegg gis det 10 ekstra dager for hvert kronisk sykt eller funksjonshemmet barn, mens enslige forsørgere får dobbelt antall dager.

 

Normal arbeidsgiverperiode

Arbeidsgiverperioden ble midlertidig redusert fra ti til tre dager da skoler og barnehager ble stengt. Nå foreslår regjeringen å gå tilbake på dette.

 

For fravær fra og med 1. juli, må alle arbeidsgivere dekke det som gjenstår av den normale arbeidsgiverperioden før de igjen kan få refusjon fra folketrygden. Maksimal arbeidsgiverperiode vil i 2020 være ti dager, som i normalår. De dagene som er dekket av arbeidsgiver første halvår og ikke er refundert av NAV inngår i de 10 dagene som er arbeidsgiverperioden.

 

Særlig smittevernhensyn

De som har barn som ikke skal i barnehage/skole pga. særlige smittevernhensyn, har fått rett til ubegrenset antall omsorgspengedager frem til 30. juni. Denne ubegrensede retten for særlig smitteutsatte barn vil fortsatt gjelde, og er forlenget til 31. desember.

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"