Mine områder
Hjelp

HMS-kort - ny bestillingsløsning

av Ivar Grøndahl1 (Oppdatert ‎08-06-2021 14:17 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.

 

Alle godkjente renholdsvirksomheter, både norske og utenlandske, er pålagt å gi sine arbeidstakere HMS-kort. Dette gjelder også alle som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser.

 

Det er arbeidsgiver som skal sørge for at alle som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser og innen renhold har gyldig HMS-kort.

 

HMS-kortet viser hvilken virksomhet vedkommende jobber for, og hvem han/hun er. Kortet skal bæres synlig på jobb.

 

Kravet til HMS-kort gjelder også de som driver alene (enkeltpersonforetak som ikke sysselsetter arbeidstaker). Virksomheter som leier ut arbeidstakere til renholdsarbeid plikter også å utstyre sine arbeidstakere med HMS-kort.

 

Alle som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser, både norske og utenlandske arbeidstakere, skal ha HMS-kort.

 

Ny bestillingsløsning for HMS-kort
En ny nettside for bestilling og administrasjon av HMS-kort gir bedre oversikt over om registerpliktene er oppfylt og om HMS-kortet er gyldig.

 

I april kommer en ny app for HMS-kort som skal gjøre det enklere å laste inn bilder og legitimasjonskopi ved bestilling av HMS-kort. Det vil bli mulig å laste opp bilder direkte fra pass, noe som vil bidra til redusert produksjonstid for kortene, forutsatt at alle registerplikter er oppfylt.

 

I løpet av våren vil det også komme nye muligheter for datautveksling direkte fra personalsystemer ved bestilling av HMS-kort, for å kunne følge opp gyldighet av HMS-kortene.

 

Klikk her og lese mer på Arbeidstilsynet sine sider.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"