Mine områder
Hjelp

Nye diettsatser fra 1. september

av Ivar Grøndahl1 (Oppdatert ‎24-10-2023 14:06 av Ivar Grøndahl1 VISMA )

For arbeidstaker som er på tjenestereise eller er på pendleropphold og bor på pensjonat, brakke eller hybel uten kokemulighet er den trekkfrie satsen fra og med 1. september endret til:

 

  • Kr 250 pr døgn (økt fra kr 177)

Hva er hybel med kokemulighet

Det må være mulig å oppbevare og tilberede mat for at kravet til kokemuligheter skal være oppfylt. Tilberedning av mat må være forsvarlig, både med hensyn til hygiene og oppbevaring. I praksis forutsettes det at arbeidstaker må ha tilgang til rennende vann og elektrisitet. Hvis hybelen ikke har tilgang til elektrisitet, men er utstyrt med gassdrevet kjøleskap og komfyr, anses det å være “med kokemuligheter" dersom det også er tilgang til rennende vann (utover i baderommet).

 

Kokemuligheter anses å foreligge også om arbeidstaker har tilgang til, men må dele kjøkkenet med andre beboere.

 

Pensjonat og brakke

Når arbeidstaker bor på pensjonat eller brakke  kan “pensjonatsatsen” gis skattefritt selv om det er kokemuligheter på pensjonatet eller brakka. Da har det altså ingen betydning om det er kokemuligheter eller ikke.

 

Langtransportsjåfør

For langtransportsjåfør som overnatter i bilen er den trekkfrie satsen fra og med 1. september endret til:

 

  • Kr 350 pr døgn (økt fra kr 300)

 

Lovdata

Forskrift om endring i forskrift fastsatt av Skattedirektoratet om satser mv. til bruk for forskudd og skattefastsetting for 2023

 

Høstens Fagkonferanse 2023 med årsavslutning 

Lær mer om dette på høstens fagkonferanse - en dag fylt med nyheter og spennende innhold innen lønn, skatt, personal og årsavslutning.

 

Bli en Regel-LYTTER du også

Følg gjerne vår RegelPOD for å holde deg oppdatert på nye og aktuelle fagtema innenfor Lønn og personal. Trykk på Follow i Soundcloud. RegelPOD er også tilgjengelig i Spotify og iTunes. Hør RegelPOD  her: høre podcast

4 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"