Mine områder
Hjelp

Omsorgspenger - endring i krav til dokumentasjon

av Monica Bremtun-Olaussen -

De midlertidige reglene i “Midlertidig forskrift om unntak fra folketrygdloven og arbeidsmiljøloven i forbindelse med covid-19-pandemien”, vedrørende omsorgspenger, også kalt "sykt barn-dager", er forlenget ut 2022. Du kan lese mer om dette her.

 

I forbindelse med dette uttalte NAV i juni 2022, at den midlertidige praksisen som ga arbeidstaker rett til å benytte egenmelding som dokumentasjon for alle dagene med omsorgspenger også ble forlenget ut 2022. Dette har de nå gått tilbake på. Dette betyr at arbeidsgiver fra 1. juli 2022 kan kreve legeerklæring som dokumentasjon på fraværet fra 4. fraværsdag.

 

Frem til og med 30. juni 2022 kan ikke arbeidsgiver kreve legeerklæring fra 4. dagen, her kan egenmelding brukes som dokumentasjon for alle dagene med omsorgspenger som arbeidstaker har krav på.

 

Legeerklæring fra 4. kalenderdag

Dokumentasjonskravet ved omsorgspenger er altså fra 1. juli tilbake til "ordinære" regler. Det vil si at at arbeidsgiver kan be om legeerklæring fra 4. kalenderdag ved bruk av omsorgspenger. Arbeidsgiver kan fortsatt tillate at arbeidstaker benytter egenmelding for hele perioden. 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"