Mine områder
Hjelp

Vedtatt - Refusjon av sykepenger ved koronarelatert fravær

av Monica Bremtun-Olaussen - (Oppdatert ‎31-01-2022 08:21 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

Regjeringen har vedtatt at arbeidsgiver skal få refusjon av sykepenger i arbeidsgiverperioden ved koronarelatert fravær fra dag 6.

 

Arbeidsgiver skal utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden som vanlig, men fra dag 6 til 16 kan arbeidsgiver krever refusjon fra NAV ved koronarelatert fravær.

 

For at arbeidsgiver skal kunne kreve refusjon, må arbeidstaker i egenmelding eller gjennom legeerklæring opplyse arbeidsgiver om at sykefraværet skyldes covid-19-pandemien.

 

Arbeidsgivers mulighet til å søke refusjon fra dag 6 gjelder for sykefravær fra og med 1. desember 2021, og vil i første omgang gjelde ut januar 2022. 

 

Arbeidsgiver kan søke refusjon for arbeidstakere som har første sykefraværsdag fra og med 1. desember 2021. Dersom arbeidsgiverperioden består av flere fraværsperioder kan arbeidsgiver få refusjon fra og med dag 6 av fraværsperioder som starter fra og med 1. desember 2021.

 

Arbeidsgivere kan søke om refusjon for 3 måneder tilbake i tid.

 

Du kan finne refusjonsskjema på nettsidene til NAV.

 

Følg RegelPOD

Ønsker du å få varsel når neste RegelPOD er tilgjengelig? Trykk på Follow i Soundcloud. RegelPOD er også tilgjengelig i Spotify og iTunes.

 

Her finner du alle RegelPOD.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"