avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

"Sykt barn dager" skal ikke lenger rapporteres i a-meldingen

Barn og barnepassers sykdom - omsorgspenger

Fravær fra arbeidet pga sykt barn, skal ikke lenger oppgis som permisjon i a-meldingen. Dette gjelder selv om fraværet varer mer enn i 14 dager. Det har heller ingen betydning om det er arbeidsgiver eller NAV som dekker eventuelle omsorgspenger.

 

Pleie av sykt barn/nærstående - pleiepenger

Dersom arbeidstaker har fravær for å pleie nærstående, eller sykt barn som går ut over “sykt barn dagene”, og mottar pleiepenger fra NAV etter folketrygdloven §§ 9-10 eller 9-13, så skal dette rapporteres som velferdspermisjon i a-meldingen dersom fraværet varer mer enn i 14 dager.

 

Fravær ved opplæring - opplæringspenger

Dersom arbeidstaker har fravær på mer enn 14 dager for å få opplæring for å kunne ta seg av eller pleie sykt barn, så skal dette rapporteres i a-meldingen som velferdspermisjon.

 

Har du fått med deg at det har trådt i kraft nye regler for hvordan omsorgspenger skal beregnes? De nye reglene trådte i kraft 1.januar 2019. Ønsker du å lære mer om de nye reglene så kan du delta på vårt kurs “Sykepenger - det du må vite”.

 

 

3 Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Hei, fraværskodene som gjelder barns sykdom har type "barn syk". Må vi gjøre noen endringer på fraværskodene nå som vi ikke skal rapportere inn dette i A-meldingen, eller ordnes dette automatisk av systemet?

CONTRIBUTOR *

Hei!

Er det noen som vet svaret på spørsmålet fra Anita?

Hei,

 

Dere vil ikke kunne gjøre noen endringer på fraværskode for Barns Sykdom, og det er heller ikke nødvendig 🙂 

Denne fraværskoden vil bli oppdatert i versjon 5.19.3, slik at den ikke lengre rapporteres som velferdspermisjon etter det.