Mine områder
Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hjelp

Rask, sikker og effektiv fakturadistribusjon med EHF

av emiliedamaas (Oppdatert ‎14-01-2022 11:57 av emiliedamaas VISMA )
EHF, også kjent som bedriftenes eFaktura, er en rask, sikker og effektiv måte å sende og motta faktura på. Offentlige instanser, men også flere og flere private selskaper krever i dag at faktura leveres elektronisk i EHF-format. Som fakturaleverandør er vi opptatt av å forenkle,effektivisere og digitalisere hverdagen til både våre klienter og våre klienters kunder. I denne artikkelen kan du lese mer om hva EHF er og hvilke fordeler EHF-fakturering medfører for din bedrift. 

 

Hva er EHF?

EHF, kort for Elektronisk handelsformat, er en norsk tilpasning til et felleseuropeisk filbasert fakturaformat. Formatet benyttes for sending og mottak av forretningsdokumenter (faktura, kreditnota etc.). Filformatet er utformet slik at maskiner skal kunne lese og forstå innholdet i dem, hvilket gjør dokumenthåndteringen enkel og effektiv. 

 

Hvem kan motta EHF?

En oversikt over hvilke norske virksomheter som kan motta EHF finner du i ELMA-registeret. Er du usikker på om dine kunder kan motta EHF, kan du gjøre et oppslag på kundens organisasjonsnummer eller firmanavn her

 

Hvorfor velge EHF?

Offentlige virksomheter og etter hvert flere private virksomheter krever at faktura sendes elektronisk med EHF. Vi anbefaler likevel at du som oppdragsgiver forsøker å tilrettelegge for elektronisk fakturering til alle dine kunder, og ikke kun for de kundene som spesifikt ber om dette formatet. Ved onboarding av nye kunder bør du alltid slå opp kunden i ELMA-registeret, det kan nemlig tenkes at kunden kan motta EHF selv om kunden ikke har bedt om elektronisk faktura. Slik kan du komme kunden i forkjøpet og bidra til en god start på kundeforholdet samtidig som du gjør din bedrift en tjeneste. 

 

Vinn-vinn situasjon

Faktura sendt med EHF er enklere å håndtere for kunden. Kunden slipper å "punche" betalingsdetaljene manuelt og vi ser at kunder som mottar faktura elektronisk er mer punktlig med betalingene sine og i gjennomsnitt betaler raskere enn kunder som mottar faktura med andre kanaler. Mindre er også risikoen for at fakturaen blir borte eller avglemt. Dette kan bidra til bedret likviditet for din bedrift, og du slipper å purre på kunden. Elektronisk fakturering er også en kostnadsbesparende distribusjonskanal sammenlignet med å sende fakturaen med posten, og du unngår at fakturaen kommer i retur som også kan medføre ekstra kostnader. EHF gjør det rimeligere for deg som kreditor å nå ut til kunden. 

 

Kom i gang

Har du ikke kommet i gang med EHF-fakturering til dine kunder, anbefaler vi at du gjør det i dag. Til deg som er godt kjent med EHF fra før, anbefaler vi å ta en titt på eksisterende kunder - sannsynligvis kan enda flere av dine kunder motta faktura elektronisk. Vi anbefaler også at du innfører gode rutiner for valg av distribusjonskanal ved onboarding av nye kunder.

 

Har du spørsmål til fakturering, distribusjon eller ønsker rådgivning fra oss? Spør oss i kommentarfeltet eller send oss en e-post til support.vfs.no@visma.com.