Mine områder
Hjelp

Lønnsutbetaling er ingen spøk, men kan det gjøres enkelt?

av Anonymous

Jobber du som lønnsansvarlig, er du nok klar over hvilken nøkkelrolle du spiller i din bedrift. Arbeidet du utfører påvirker alle ansatte i bedriften direkte. Du må besvare spørsmål om utbetalinger, registrerte priser og skattetrekk for å nevne noe. Jobben din handler ikke bare om tall og regelverk. Den handler i stor grad også om mennesker. 

 

I dag finnes det flere løsninger tilgjengelig for deg som jobber med lønn som kan hjelpe med flere aspekter ved rollen din. Du kan bruke kortere tid på enkelte arbeidsoppgaver, få bedre oversikt og gjøre lønnsarbeidet mer transparent for kollegaene dine. 

 

Les også: Visma Digital Index

Forutsigbare lønnsutbetalinger

Da vi besøkte Lekang Filter for å høre deres tanker om sitt nye lønnssystem, beskrev den lønnsansvarlige at både hun og deres ansatte har merket seg flere fordeler. 

 

- De ansatte fører timene sine, fraværet sitt, de ser til enhver tid hvor mange overtidstimer de har til avspasering, feriedager og de søker om ferie selv. (Anne Eggesvik, Lekang Filter)

 

Bedre transparens over overtidstimer, utbetalinger og fravær bidrar mye til den menneskelige dimensjonen av å være lønnsansvarlig. Er det noen som lurer på noe, har begge parter såpass god oversikt at man enkelt kan finne svaret enten selv eller i fellesskap. 

Viktigheten av et godt overblikk

Mer moderne løsninger bidrar også til en bedre oversikt for deg som lønnsansvarlig. Uten oversikt er det vanskelig å avdekke om det er noe man har glemt.

 

- Er det noe feil med forskuddstrekk, a-melding eller noe annet, kan endringene gjøres der og da. Det er en praktisk funksjon. (Anne Eggesvik, Lekang Filter)

 

Rapporten Visma Digital Index går gjennom hvordan bedrifter steg for steg kan digitalisere ulike prosesser i lønnsarbeidet. Reiseregninger, utlegg, ferieønsker, fravær og timeregistrering, kan alt gjøres digitalt. Det gir økt innsikt, oversikt, transparens og ikke minst - det skaper mer rom for den menneskelige dimensjonen i rollen din. 

 

Les mer i Visma Digital Index

 

 

 

18_10_04 - vsm -08439-b-2 (1).jpg

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"